Legumele pot ţine hipertensiunea sub control

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consumul zilnic a 500 de mililitri de suc de sfeclă roşie poate contribui semnificativ la scăderea tensiunii, afirmă cercetătorii britanici, citaţi de BBC News. Substanţa cu efect

Consumul zilnic a 500 de mililitri de suc de sfeclă roşie poate contribui semnificativ la scăderea tensiunii, afirmă cercetătorii britanici, citaţi de BBC News. Substanţa cu efect determinant în acest proces pare a fi nitratul, care se găseşte de asemenea în legumele verzi.

"Consumul de suc de sfeclă roşie sau de alte legume bogate în nitraţi poate fi o cale simplă de a menţine sistemul cardiovascular sănătos şi poate fi totodată o abordare modernă în lupta cu hipertensiunea", este de părere profesorul Amrita Ahluwalia de la Şcoala de Medicină din Londra, autorul studiului.

Mai mult de 25% din populaţia adultă la nivel mondial este hipertensivă şi se estimează că această cifră va creşte la 29% până în 2025. Hipertensiunea este principala cauză a jumătate din îmbolnăvirile coronariene ale inimii şi a trei sferturi din atacurile de cord.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite