Lacrimile usucă tenul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din copilărie până la bătrâneţe şi lacrimile fac parte din viaţa noastră! Râdem uneori cu lacrimi de întâmplări hazlii şi de glumele unor prieteni care au harul umorului, iar

Din copilărie până la bătrâneţe şi lacrimile fac parte din viaţa noastră! Râdem uneori cu lacrimi de întâmplări hazlii şi de glumele unor prieteni care au harul umorului, iar întâmplarea respectivă ne creează bună dispoziţie.

Alteori, o vorbă aspră, rostită de cei dragi, ca să nu mai vorbim de drame, ne înlăcrimează ochii, minute în şir. Factorii atmosferici - soarele, vântul, praful - reprezintă o altă sursă care declanşează şuvoiul lacrimilor care ne "scaldă" faţa.

Specialiştii spun că lacrimile sunt indispensabile pentru sănătatea ochiului, deoarece îl lubrifiază. Surprinzătoare este pentru un profan şi concluzia că "mărgăritarele" ce se rostogolesc din ochii noştri într-o anumită împrejurare sunt nutritive pentru cornee. În plus printre substanţele care alcătuiesc compoziţia lacrimilor (apă - în procent de 98 la sută, proteine, enzime, săruri minerale) unele îndeplinesc rolul de antiviruşi şi antibacterii. Totuşi, lacrimile provocate de stres sau factorii poluanţi din atmosferă creează mai multe probleme femeilor. Pentru că ele, femeile, din motive hormonale, plâng mai des decât bărbaţii.

Pe de o parte, plânsul diminuează tristeţea, dar lacrimile usucă tenul şi inflamează pleoapele. În mod firesc vrem să ne ascundem nemulţumirile personale, să nu ieşim în lume cu faţa "şifonată" de grijile cotidiene.

Pleoapele umflate, calmate cu ceai de gălbenele

Atunci, vom recurge la metode care să "şteargă" suferinţa de pe chipul nostru. Foarte eficiente, în astfel de situaţii, sunt compresele aplicate pe pleoape. Ca ingrediente, pentru o infuzie, folosim un amestec de ceaiuri de albăstrele, tei şi gălbenele, în proporţie egală; mai concret şase linguriţe de plante la 0,500 l apă.

- După 15 minute, compresa o vom reîmprospăta, umezind tifonul cu infuzie.

- După alte 15 minute, îndepăr-tăm compresa, iar pe pleoape şi în jurul ochilor aplicăm o cremă emolientă.

- Dacă trebuie să fim prezente la o întâlnire de afaceri sau la serviciu (când trebuie să arătăm impecabil!) ne vom îngriji faţa cu... miere. Doar cu o linguriţă de miere, diluată cu puţin ceai, obţinem o mască reuşită antistres.

- Tratamentul acesta simplu îndepărtează urmele iritării, hidratează bine pielea, iar tenul îşi recapătă prospeţimea. După acest episod vom folosi crema noastră obişnuită, dar vom aplica un strat mai subţire de fard. Şi viaţa merge mai departe!...

Multe femei tinere se confruntă cu pierderea elasticităţii tenului. Acesta se poate rida din mai multe motive. Fenomenul se poate accentua din cauza îngrijirii insuficiente şi a preparatelor cosmetice greşit aplicate. O piele sufocată cu machiaj şi pudră, care astupă porii, nu poate "respira".

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite