VIDEO La 90 de ani, a zburat cu motoparapanta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşoveanca Adina Müntz şi-a sărbătorit ziua de naştere zburând cu motoparapanta, la 1.500 de metri altitudine. Nanogenara Adina Müntz din Braşov are pasiunile unei tinere excentrice: se plimbă cu motocicleta, stă ore întregi pe net şi, mai nou, zboară cu motoparapanta.

La cei 90 de ani proaspăt împliniţi, Adina Müntz este un model de urmat pentru persoanele de toate vârstele. Braşoveanca demonstrează că viaţa trebuie trăită la maximum, astfel că profită din plin de fiecare zi pe care o are la dispoziţie. Femeia îi uimeşte pe toţi prin curajul şi pofta de viaţă de care dă dovadă. Tocmai de aceea, la împlinirea vârstei de 90 de ani, copiii şi nepoţii i-au făcut un cadou care poate părea puţin cam excentric, dar care i se potriveşte ca o mănuşă: un zbor cu motoparapanta.

Ideea i-a venit lui Alex, nepotul Adinei Müntz, cel care nu a vrut altceva decât să-i îndeplinească dorinţa bunicii. „De mult timp ne spune că vrea să se dea cu parapanta, să facă bungee-jumping, numai că realizează şi ea că nu mai are vârsta adecvată pentru aşa ceva. Astfel, am ales o variantă mai sigură pentru ea: motoparapanta", povesteşte Alex.

Nanogenara Adina Müntz a ascultat cu atenţie indicaţiile instructorului de zbor



Luată prin surprindere de cadou, femeia nu a stat pe gânduri şi s-a urcat rapid în motoparapantă, ascultând atent indicaţiile instructorului, care a şi însoţit-o. După un zbor de aproape o jumătate de oră, la o altitudine maximă de 1.500 de metri, Adina Müntz a revenit la sol şi mai plină de viaţă. „Am trăit un sentiment extraordinar, nu-mi imaginam niciodată că este atât de frumos să zbori cu o motoparapantă. Nu mi-a fost frică deloc. Aş repeta experienţa de încă o sută de ori. Priveliştea a fost magnifică. M-am simţit ca la 20 de ani. Chiar l-am rugat pe pilot să zburăm cât mai sus posibil. Mi-aş dori să ajung cu motoparapanta în Sardinia, la nepoata mea."

Are cont pe Facebook şi comunică pe Messenger

Deşi trecută de prima tinereţe, Adina Müntz este sănătoasă tun, este perfect lucidă şi are o sete debordantă de cunoaştere. Sociolog de profesie, Adina Müntz s-a încăpăţânat să înveţe şi limbi străine, iar la 65 de ani a făcut cursuri de engleză şi italiană.

Acum are preocupările unui adolescent tipic şi îşi doreşte enorm să fie în pas cu tot ceea ce este nou. În urmă cu trei ani, ea a primit un telefon mobil şi în doar câteva zile a învăţat să scrie singură mesaje şi să-i apeleze pe cei dragi. Acum doi ani, nonagenara a primit cadou şi un computer, iar în prezent navighează ore în şir pe internet, are profil pe Facebook şi vorbeşte cu nepoţii din străinătate pe Messenger. „Ştie să trimită e-mailuri, să descarce poze, să asculte muzică de pe internet şi chiar să se uite la filme. Petrece cam cinci ore în fiecare zi în faţa calculatorului", spune Alex, nepotul ei.

Adina Müntz demonstrează că vârsta nu constituie un impediment, în momentul în care îţi doreşti ceva cu adevărat. În urmă cu trei ani, în timp ce se afla în vizită în Sardinia, la nepoata ei, bătrânica nu a rezistat tentaţiei şi s-a plimbat cu o motocicletă marca Harley Davidson. „La 60 de kilometri pe oră, mama îi spunea celui care conducea motocicleta să accelereze. I-a plăcut foarte mult pe Harley", îşi aminteşte fiul ei, Sorin Müntz, de 62 de ani. Tot atunci, doamna Müntz a ieşit pe mare cu jet-skiul.

Pasionată de călătorii, după ce a vizitat Germania şi Italia, nanogenara îşi face planuri pentru următorul deceniu. „Până la 100 de ani vreau să ajung şi în Spania sau Franţa. Îmi doresc enorm, dacă aş putea, să fac înconjurul lumii, chiar dacă ştiu că vârsta înaintată nu îmi mai permite", a menţionat braşoveanca.

Şi-a crescut singură copiii

La venerabila ei vârstă, Adina Müntz trăieşte singură, într-un apartament din Braşov, îşi face piaţa şi se îngrijeşte fără să aibă nevoie de ajutorul nimănui. Totuşi, viaţa nu a fost mereu roz pentru ea. Când avea în jur de 40 de ani şi doi copii de crescut, femeia a fost părăsită de soţ, care a ales să fugă în Germania. Dat fiind regimul politic, braşoveanca a fost nevoită de mai multe ori să dea raportul Securităţii pentru nesăbuinţa soţului. Adina Müntz nu s-a lăsat învinsă, şi-a crescut singură copiii, care i-au oferit şi patru nepoţi, iar în curând va deveni străbunică.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite