Jucăriile roz „dăunează“ fetiţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Palatul Prinţesei Zăpezilor, din oferta magazinului ELC
Palatul Prinţesei Zăpezilor, din oferta magazinului ELC

Abundenţa de jucării într-o singură culoare, roz, afectează dezvoltarea fetelor, acuză o mamă care a cerut boicotarea unui retailer britanic de jucării, The Early Learning Centre (ELC).

În opinia ei, instrumentele muzicale, costumele şi mini-bucătăriile roz încurajează „obsesia pentru imagine, care începe din ce în ce mai devreme" şi le face pe fete să creadă că „frumuseţea este mai apreciată decât inteligenţa".

Copii inventivi, nu prinţese pasive

Emma Moore, mamă a două fetiţe, şi sora ei geamănă, Abi, mamă a doi băieţi, au pornit campania după ce au comparat produsele disponibile pentru copii în marile magazine. Ele acuză retailerul ELC de ipocrizie în sloganul care promite să ajute copiii să-şi exploreze imaginaţia şi creativitatea, din moment ce gama pentru fetiţe include doar jucării roz, de la maşini de spălat şi case de marcat în miniatură până la globuri.

„De 15 ani şi mai bine, cu toţii ne-am luat după un indicator cu neon roz. Lucrurile trebuie să se schimbe", spune iniţiatoarea campaniei. „Vrem ca ELC să facă ce spune şi să ne încurajeze cu adevărat fiicele să fie copii activi şi fericiţi, în loc de prinţese împopoţonate şi pasive".

Un purtător de cuvânt al companiei de jucării a negat implicarea companiei într-un aşa-zis „apartheid al culorii", insistând că ELC are o gamă imensă de jucării în culori dintre cele mai diverse. „Clienţii pot alege o bucătărie roşie, una albastră, o casă de marcat albastră, o casă de păpuşi sau o fermă în nuanţe de galben", a explicat reprezentantul magazinului.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite