Joaca copiilor în aer liber previne depresia şi anxietatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un om de ştiinţă susţine că timpul limitat pe care îl petrec copiii în aer liber, jucându-se, poate fi responsabil pentru problemele psihice cu care se confruntă copiii şi adolescenţii în ziua de azi.

Peter Gray, profesor la Colegiul din Boston, a publicat în studiul său "Jurnalul de Joacă al Americanului" concluziile sale privind legătura dintre joaca în aer liber şi problemele psihice, scrie Discovery News.

Analiza acestuia relevă faptul că începând cu anul 1950, copiii petrec din ce în ce mai puţin timp jucându-se afară cu prietenii. În aceeaşi perioadă, cazurile de anxietate şi depresie au crescut în rândul copiilor şi a adolescenţilor.

Joaca în aer liber îi ajută pe cei mici să găsească un echilibru emoţional cu ceilalţi şi dezvoltă egalitarismul, care îi face pe copii să înţeleagă valoarea altora şi îi împiedică să dezvolte atitudini narcisiste.

Potrivit unui alt studiu, copiii sunt mult mai fericiţi când se joacă în aer liber, decât atunci când se uită la televizor sau joacă jocuri video.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite