Jefuiţi, înjunghiaţi şi otrăviţi în vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jefuiţi, înjunghiaţi  şi otrăviţi în vacanţă
Jefuiţi, înjunghiaţi şi otrăviţi în vacanţă

Concediul de vis al unui cuplu din Marea Britanie, pe o insulă din Caraibe, s-a transformat în cel mai crunt coşmar. Britanicul Paul Sparrow i-a făcut cadou partenerei sale o vacanţă în doi în Caraibe. Acum, cei doi au dat în judecată agenţia de turism care i-a trimis acolo.

Paul  Sparrow (58 de ani) şi partenera sa, Valerie Roberts (46 de ani), au plecat spre insula Margarita din Venezuela cu gândul că vor petrece un concediu de vis împreună.

Vacanţa, care l-a costat pe britanic 2.200 de lire sterline (aproximativ 2.500 de euro) a început însă cu o toxiinfecţie alimentară, care i-a ţinut pe cei doi în camera de hotel în prima săptămână a concediului.

După ce şi-au revenit, s-au gândit să facă o plimbare pe plajă, ca să-şi mai ridice moralul. Sparrow a povestit jurnaliştilor de la
„Daily Mail“ că reprezentanţii agenţiei de turism prin care au cumpărat pachetul de vacanţă, First Choice, i-au avertizat să nu poarte bijuterii dacă se duc în oraş, dar nu le-au spus nimic despre cât de periculoasă este zona.

„Era ora 10.00, mersesem o sută şi ceva de metri pe plajă şi ne-am aşezat pe pietre să admirăm peisajul. Cineva m-a sugrumat cu o funie şi mi-a pus un cuţit la gât“, îşi aminteşte Sparrow.

Atacaţi în plină zi

Britanicul povesteşte că a început să se lupte cu atacatorul, dar un altul l-a înjunghiat de trei ori în spate. Iar când a încercat să se ridice, a fost lovit cu o piatră în cap. S-a gândit imediat la partenera lui, trântită la pământ de un al treilea bărbat.

A sărit s-o ajute pe Valerie, care-şi înfipsese dinţii în mâna atacatorului, dar ceilalţi doi s-au aruncat din nou asupra lui. I-au tăiat mâinile şi chiar i-au străpuns una dintre palme cu cuţitul. Nici partenera sa n-a scăpat fără tăieturi: două la nivelul gâtului, una pe spate şi mai multe pe braţe şi pe picioare. Hoţii au fugit, în cele din urmă, cu geanta şi aparatul video.

Femeia crede că atacatorii i-ar fi ucis dacă nu ar fi ripostat. „A fost îngrozitor. Momentul îmi revine constant în minte“, spune Roberts.„Am luptat ca să supravieţuim. Nu este chiar ceva ce te aştepţi să ţi se întâmple în vacanţă. Eram amândoi plini de sânge, tricoul meu alb devenise roşu“, îşi aminteşte Paul Sparrow.

Buni de plată

Cei doi s-au târât înapoi, sprijinindu-se unul de altul, iar managerul Hotelului Costa Caribe le-a sărit imediat în ajutor şi i-a dus în camera doctorului, care le-a curăţat rănile înainte de a-i trimite la spital.

Acolo, medicii le-au pus copci şi le-au dat sedative pentru durere. Deşi aveau asigurare medicală, britanicii au fost nevoiţi să scoată din buzunar 3.000 de dolari (2.000 de euro) pentru tratament, deoarece compania la care îşi făcuseră poliţa nu avea contract cu spitalul respectiv.

Turiştii încearcă să-şi recupereze acum banii, dar cer şi despăgubiri agenţiei de turism pentru chinurile prin care au trecut. Sparrow s-a plâns şi de condiţiile din hotel, unde mirosea a transpiraţie şi a mâncare stricată. Bărbatul crede că datoria agenţiei First Choice era să se asigure că nu le sunt puse în pericol sănătatea şi siguranţa.

image

Am luptat ca să supravieţuim. Nu este chiar ceva ce te aştepţi să ţi se întâmple în vacanţă.

image


Paul Sparrow
turist

Insula Margarita, scoasă din ofertă

Un purtător de cuvânt al First Choice a spus că agenţia este foarte îngrijorată pentru soarta celor doi turişti şi că le-a oferit asistenţă. Mai mult, el adaugă că reprezentanţi ai agenţiei i-ar fi însoţit pe cei doi la spital după „presupusul atac“.

Agenţia de turism a refuzat să facă mai multe comentarii, pentru că este în proces cu britanicii, dar a scos insula Margarita din lista destinaţiilor de vacanţă din Caraibe.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite