Jachete la modă, simple sau chic?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest sezon aveţi de ales între două tendinţe: simplu sau extravagant. Se poartă culorile aprinse şi formele ample sau neobişnuite, la fel de bine ca şi modelele simple, inspirate din austeritatea militară.

Jachetele şi paltoanele la modă în acest an sunt cele în culori tari, roşu, galben-pai, verde, roz sau albastru, dar
n-au ieşit din tendinţe nici cele clasice, negre sau gri, care dau eleganţă oricărei ţinute.

Lungimile diferă – până în talie sau până la genunchi. La fel şi gulerele: de la cele ample, tip şal sau foarte înaltela cele de tunică sau la baza gâtului. Formele sunt dintre cele mai variate - de la cocon la paltoanele cambrate.

Designerii au împrumutat pentru colecţiile feminine elemente din garderoba anilor ’80, cum ar fi umerii supradimensionaţi, care apar în colecţia Fendi, costumele bărbăteşti prezentate de Karl Lagerfeld sau cele minimaliste, de la Prada, jachetele matlasate cu centuri late din lac de la Louis Vuitton şi trenciurile clasice semnate Burberry.

La modă sunt şi jachetele din piele, de preferat ecologică, dar şi hainele de blană.
Una dintre vedetele sezonului este jacheta tip cardigan, supradimensionată, fie scurtă, fie foarte lungă şi strânsă în talie cu o curea lată. Cealaltă vedetă este haina de inspiraţie militară, cu două rânduri de nasturi, eventual şi epoleţi.

Pielea, la modă pentru bărbaţi


Prin contrast, moda bărbătească a sezonului este mult mai simplă. Sacourile clasice, paltoanele cu două rânduri de nasturi şi hainele din piele, inspirate de cele militare, sunt în tendinţe. Se poartă şi jachetele marinăreşti, dar şi trenciurile
lungi, sacourile retro sau jachetele tip frac.

Potrivit stiliştilor, o investiţie obligatorie pentru bărbaţi în acest sezon este jacheta de piele, fie trei sferturi, fie până în talie, inspirată de cele ale aviatorilor, la modă în anii ’80. Culoarea-vedetă pentru haina de piele este maronul.

Pentru cei mai îndrăzneţi, designerii propun pentru toamnă/iarnă şi jachete din catifea, cu un aer retro (Armani), tunici cu imprimeuri (Gucci), sacouri feminine, strânse pe talie (Prada), sau paltoanele ample (Versace), chiar cu ornamente din blană (Galliano).

Preţuri între 200 şi 800 de lei

În magazinele din România, paltoanele, jachetele şi trenciurile pentru toamnă costă între 200 şi 800 de lei. Astfel, la Promod, cel mai mic preţ pentru o jachetă de toamnă este de 229,9 lei, iar cel mai mare, 449,9 lei. Şi la Motivi preţurile sunt similare, între 285 de lei şi 509.

Ceva mai mici sunt la House of Art, unde paltoanele pentru femei costă între 349 de lei şi 399 de lei, iar cele pentru bărbaţi, între 369 şi 379. Pentru cei mai pretenţioşi, la Steilman se găsesc paltoanele bărbăteşti între 599 şi 799 de lei, iar pentru doamne, între 529 şi 749 de lei.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite