Învăţaţi să ardeţi eficient caloriile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trebuie să ardem 3.500 de calorii mai mult decât consumăm, pentru a pierde jumătate de kilogram, susţin specialiştii de la American Dietetic Association. O modalitate de a slăbi

Trebuie să ardem 3.500 de calorii mai mult decât consumăm, pentru a pierde jumătate de kilogram, susţin specialiştii de la American Dietetic Association.

O modalitate de a slăbi este reducerea numărului de calorii pe care le consumaţi. Dar simpla dietă nu este eficientă: este nevoie şi de exerciţii fizice. Potrivit Institutului Naţional de Sănătate al SUA, majoritatea energiei o consumăm prin activităţi de bază precum somnul, respiratul, digerarea mâncării sau pur şi simplu stând. Însă pe lângă acestea, orice activitate fizică ne ajută să ardem calorii. Pentru a vă face o idee, vă oferim câteva exemple de exerciţii fizice şi caloriile care se ard în urma acestor activităţi. Calculele de mai jos sunt făcute pentru o persoană care cântăreşte în jur de 70 de kg (se va ţine cont de faptul că persoanele mai grase ard cu o treime mai multe calorii, iar cele mai slabe, mai puţine).

Este foarte posibil să nu reuşiţi să faceţi acest gen de activităţi fizice timp de o oră, zilnic. Însă şi 20 de minute sunt suficiente şi vă pot ajuta să scăpaţi de kilogramele în plus. Potrivit specialiştilor americani, cea mai bună modalitate de ardere a caloriilor este aceea de a creşte perioada de timp petrecută cu anumite activităţi fizice. Pe lângă acestea, ţineţi cont şi de faptul că, atunci când calculaţi cantitatea de calorii arse, nu trebuie pus la socoteală timpul necesar pentru a vă încălzi sau pentru relaxare (acestea sunt importante pentru a preveni diversele accidente). Şi, bineînţeles, consultaţi medicul înainte de a începe orice dietă sau program de fitness pentru a stabili ce vi se potriveşte mai bine.

Gimnastică aerobică - 460 calorii/oră
Mers pe bicicletă cu 10 km pe oră - se ard 249 de calorii/oră
Mers pe bicicletă cu 20 de km pe oră - 410 calorii/oră
Jogging, 9 km pe oră - 740 de calorii/oră
Jogging, 10,5 km pe oră - 920 de calorii/oră
Alergare pe loc - 650 de calorii/oră
Alergare cu 16 km pe oră - 1.280 de calorii/oră
Înot - 22 de metri pe minut - 275 calorii/oră
Mers pe jos, cu 3 km pe oră - 240 de calorii/oră
Mers pe jos, cu 5 km pe oră - 320 de calorii/oră

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite