Internetul, mai tare ca partenerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă ar fi să aleagă între persoana cu care îşi împart viaţa şi accesul la internet, germanii nu ar sta prea mult pe gânduri. Internetul este mult mai important decât iubita sau iubitul. Nici maşina nu poate concura cu spaţiul virtual.

Conform unui studiu făcut de Asociaţia Bitkom, citat de Reuters, 84% din populaţia Germaniei, cu vârste între 19 şi 29 de ani, ar renunţa fără să clipească la partenerul de viaţă sau la autoturism în favoarea conexiunii la web.

Pentru această categorie de vârstă şi telefonul este extrem de important – 97% din tinerii germani consideră că ar fi de neconceput să rămână fără celular.

Peste 1.000 de persoane au luat parte la acest sondaj, iar una din două a afirmat că şi-a făcut prieteni noi graţie internetului.

Mai mult, circa 8% au afirmat chiar că în acest mod şi-au găsit partenerul de viaţă. “Web-ul creează relaţii adevărate şi nu conduce la autism sau dezumanizare”, a afirmat August-Wilhelm Scheer, preşedintele Bitkom. El a recunoscut însă că devine irascibil în momentele în care nu are acces la internet.

Potrivit lui Scheer, în Germania există “o prăpastie digitală” între cei cu vârs­te de 30 şi 40 de ani şi cei de peste 50 de ani. Aceştia din urmă sunt mai puţin interesaţi de web.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite