Insulina din creier, cheia longevităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oricine a apelat cel puţin o dată la un nutriţionist ştie că principalul sfat pentru o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă este combinarea unei alimentaţii moderate şi sănătoase cu

Oricine a apelat cel puţin o dată la un nutriţionist ştie că principalul sfat pentru o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă este combinarea unei alimentaţii moderate şi sănătoase cu exerciţiile fizice.

Acum, acest lucru este susţinut şi de cercetătorii americani de la Spitalul de pediatrie din Boston, care au descoperit, în urma unui studiu, legătura dintre nivelul de insulină din organism şi longevitate.

Secretul este lipsa unei gene-cheie care afectează nivelul de insulină din organism, un hormon care reglează glicemia în sânge, informează Reuters. În urma unei perioade de abstinenţă alimentară sau a unei şedinţe de sport, celulele sunt mai sensibile la insulină, adică răspund mai eficient la efectele acestui hormon.

Studiul efectuat momentan pe cobai modificaţi genetic a relevat că, deşi obezi şi diabetici, aceştia trăiesc mai mult pentru că dezvoltarea bolilor care i-ar fi ucis în mod normal, precum bolile cardiovasculare sau cancerul, a fost amânată prin reducerea semnalelor insulinei asupra creierului.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite