Insectele, soluţia globală antifoamete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stocul de hrană care constă în ovine, porcine şi bovine acoperă două treimi din terenul fermelor planetei şi generează 20% din gazele cu efect de seră ce determină încălzirea globală.

În aceste condiţii, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) şi-a propus să reducă necesarul de carne şi să caute alternative. În contextul creşterii populaţiei globului şi a nevoilor de alimente, ONU ia în calcul înfiinţarea de ferme speciale pentru gândaci, văzuţi ca hrană nutritivă, anunţă „The Guardian".

Salvarea planetei nu înseamnă renunţarea la carne, ci una dintre soluţii ar putea fi trecerea la o dietă pe bază de insecte şi alte vietăţi târâtoare. Un congres mondial pe această temă va fi organizat în 2013. Entomologul Arnold van Huis, profesor la Universitatea Wageningen din Belgia şi unul dintre semnatarii petiţiei ONU, susţine că alimentaţia pe bază de insecte are multe beneficii.

Dieta pe bază de târâtoare

„Ne confruntăm cu o criză de carne. Populaţia planetei va creşte de la şase la nouă miliarde până în 2050 şi ştim că oamenii consumă din ce în ce mai multă carne. În urmă cu 20 de ani, media de consum era de 20 de kilograme anual, iar acum este de 50 de kilograme, iar peste 20 de ani va fi de 80 de kilograme. Dacă vom continua în acest ritm, vom avea nevoie de un alt Pământ", spune van Huis. El afirmă că insectele conţin proteine, vitamine şi minerale şi emit mult mai puţine gaze cu efect de seră. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite