Înjuratul în exces duce la calmarea durerii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de cercetători de la Universitatea Keele, din Marea Britanie, a realizat un studiu pe mai mulţi studenţi pentru a testa efectul înjurăturilor asupra organismului.

Cercetătorii au vrut să arate că înjuratul are un efect analgezic asupra organismului uman şi au pus un grup de studenţi voluntari să îşi pună mâinile în câteva găleţi pline cu apă rece şi să înjure atunci când simt durere.

În urma acestui experiment profesorii de la Keele au ajuns la concluzia că persoanele care au înjurat foarte mult au suportat mai bine durerea, iar studenţii care nu au folosit prea multe injurii au rezistat mai puţin şi au acuzat mari dureri.

Doctorul Richard Stephens, care a făcut parte din echipa de cercetărori, a precizat că înjurăturile blochează centrii durerii de la nivelul creierului şi astfel intensitatea resimţită de organism este una redusă. „Când eşti nervos şi înjuri, îţi creşte tensiunea dar şi nivelul de agresivitate. Într-un fel sau altul, nu mai simţi atât de intens durerea", a spus acesta.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite