Injecţia care naşte noi vase de sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Blocajele arteriale pot fi prevenite prin injectarea în organism a unei substanţe care favorizează creşterea de noi vase de sânge O injecţie care stimulează organismul astfel încât să

Blocajele arteriale pot fi prevenite prin injectarea în organism a unei substanţe care favorizează creşterea de noi vase de sânge

O injecţie care stimulează organismul astfel încât să favorizeze creşterea unor noi vase de sânge poate reprezenta un nou tratament pentru arterită, anunţă cercetătorii britanici citaţi de DailyMail. Afecţiunea, cauzată de o acumulare de grăsime pe artere, împiedică sângele oxigenat să irige zona rinichilor, a stomacului, braţelor şi picioarelor

În urma unui studiu realizat în Marea Britanie, cercetătorii au estimat că în această ţară există aproximativ 2,7 milioane de pacienţi cu vârste de peste 55 de ani care prezintă această boală a arterelor.

În aproape jumătate din cazuri nu există simptome evidente privind această afecţiune, primele indicii fiind atacul de cord, crampele şi durerile severe la nivelul picioarelor. Cele mai folosite tratamente includ administrarea de calmante, de medicamente pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge şi pentru dilatarea arterelor.

Tehnică bazată pe un proces natural

Tratamentele nonmedicamentoase variază de la exerciţii la angioplastie şi operatie de bypass.
Noul tratament presupune secţionarea unei porţiuni dintr-o venă aflată pe braţul pacientului, cu ajutorul anesteziei locale.

Apoi, medicii îndepărtează celule din ţesutul venos şi le combină cu gene care ajută la declanşarea creşterii unor noi vase de sânge. În final, această soluţie rezultată este injectată în picioarele pacienţilor, în zona imediat învecinată arterelor blocate. Cercetătorii afirmă că, în următoarele patru săptămâni, celulele se extind şi formează noi artere care se dezvoltă în jurul blocajului arterial iniţial, îmbunătăţind circulaţia sangvină.

Tehnica se bazează pe un proces natural cunoscut sub numele de arteriogeneză, sau creştere arterială colaterală, în timpul căruia organismul poate dezvolta noi artere pentru evitarea blocajelor arteriale. În timpul studiilor, efectuate de către cercetătorii de la Universităţile Michigan şi Pennsylvania, primii pacienţi trataţi cu ajutorul acestei noi tehnici prezentau simptomele bolii arteriale de cel puţin două luni.

Creatorii noii tehnologii, Sistemul Vascular MultiGenetic, au realizat, de asemenea, şi o grefă ce se foloseşte în cazul pacienţilor nevoiţi să suporte o operaţie pentru a evita blocarea arterelor. Aceşti pacienţi prezintă o zonă mai mare din artera piciorului complet blocată.

Grefa presupune alinierea unui tub sintetic, foarte rezistent, cu celulele pacientului, recoltate dintr-o venă de pe braţ. Imediat ce tubul este realizat, acesta este implantat în piciorul pacientului în locul blocajului, eliminând astfel nevoia transplantării unei vene.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite