Inima lui Răzvan „uită“ să bată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copilul are nevoie de ajutor pentru a fi supus, în Germania, unei operaţii de implant de valvă pulmonară. Răzvan oboseşte foarte repede. La câtă energie are la cei 3 ani ai săi, s-ar juca toată ziua. Dar o boală de inimă, care îi taie respiraţia, nu-l lasă să se bucure de copilărie. 

Răzvan Ruse este un puşti frumos foc din Constanţa. Băiatul s-a născut cu o gravă malformaţie la inimă - Tetralogie Fallot. Diagnosticul a fost depistat la Spitalul „Marie Curie" din Bucureşti, când copilul avea numai 2 luni, şi a zdruncinat din temelii viaţa familiei Ruse. „Am observat că se învineţea la faţă când plângea şi erau momente în care nu mai repira. Medicul de familie ne-a trimis la «Marie Curie». Când am aflat diagnosticul, a căzut cerul pe noi", povesteşte Mirela Ruse, mama copilului.

La 6 luni, Răzvan a fost supus unui operaţii de corecţie primară, intervenţie realizată la spitalul din Târgu-Mureş. A urmat apoi o serie de controale, o dată la şase luni. Când tot răul părea trecut, Răzvan a început iarăşi să „uite" să respire.  „Au reînceput crizele acelea în care nu mai putea respira şi se învineţea. În urma analizelor, ni s-a spus că  trebuie operat de urgenţă pentru schimbarea valvei pulmonare. Din cauza insuficienţei pulmonare severe, valva copilului trebuie schimbată", povesteşte mama.

O şansă la viaţă

Această operaţie de implant de valvă pulmonară nu se poate face în România. Dar Răzvan a avut noroc! Părinţii au luat legătura cu Clinica de cardiologie şi diabet din Bad Oyenhausen, Germania, iar Răzvan a fost programat pentru operaţie pe 27 mai 2011. Renumitul medic român Eugen Săndică ne-a spus că nu vor fi probleme deosebite, iar micuţul va fi bine. Acum, părinţii fac tot posibilul să strângă banii de avion şi pentru şederea acolo.

„Încercăm să obţinem formularul E112 pentru operaţia care nu se poate face în ţară. Este, practic, unica noastră speranţă. În caz contrar, ne-ar fi imposibil să strângem banii necesari intervenţiei. Numai soţul meu lucrează, iar Răzvan mai are un frate.

Îmi doresc enorm să fie şi el un copil sănătos, să nu-mi mai sară inima din piept când îl văd că aleargă. Orice efort poate fi fatal pentru el", ne-a mai spus mama lui Răzvan. Dacă cineva vrea să-l ajute pe acest îngeraş să se facă bine, să sune la 021.407.76.80.

"În urma analizelor, ni s-a spus că  trebuie operat de urgenţă pentru schimbarea valvei pulmonare.''
Mirela Ruse
mama lui Răzvan

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite