VIDEO VIDEO Senzorii din iPhone vor recunoaşte ritmul cardiac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senzorii din iPhone-ul proiectat de compania lui Steve Jobs vor recunoaște ritmul cardiac. Persoana e recunoscută automat de iPhone, fără a fi nevoie de codul PIN, imediat ce ritmul inimii este identificat. Noua tehnologie ajută şi la păstrarea sigură a datelor din telefon.

Înfiinţat de Steve Jobs, gigantul Apple, celebru pentru computerele Macintosh şi pentru iPod, anunţă un nou proiect revoluţionar: compania are în plan să implementeze senzori cardiaci în carcasa dispozitivului iPhone, anunţă cotidianul „The Daily Mail".

Multiple întrebuinţări

Sistemul funcţionează astfel: senzorii vor monitoriza ritmul cardiac şi vor ajuta la identificarea posesorului telefonului. De asemenea, patentul aplicaţiei poate fi folosit şi în avantajul pacienţilor suferinzi de o boală de inimă, dar poate avea multiple întrebuinţări, printre
care autentificarea trazacţiilor financiare.

Totodată, dispozitivul poate funcţiona prin recunoaşterea unor modele energetice unice produse de diferenţele date de dimensiu­nile inimii, de bătăile inimii şi de puterea muşchiului cardiac. Dispozitivul va recunoaşte identitatea utilizatorului prin potrivirea cu o pre-înregistrare a bătăilor inimii stocată în telefon.

Fără parolă sau pin

Abordarea prin recunoaşterea biometrică nu necesită parolă sau mişcări complexe pe ecran, fapt care face procesul accesibil.
Potrivit reprezentanţilor Apple, senzorul inimii şi procesorul pot detecta oricând activitatea cardiacă a utilizatorului telefonului. Practic, procesorul poate primi semnale ale activităţii cadiace chiar şi atunci când persoana atinge telefonul pentru a-l deschide.

Un alt aspect interesant: telefonul se poate „folosi" de bătăile inimii utilizatorului pentru a selecta muzica potrivită stării sale psihice sau activităţii sale fizice. Între timp, a fost lansat un model de iPhone care permite folosirea telefonului ca galerie la meciurile de fotbal. Astfel, utilizatorii pot alege din cinci sunete diferite care cresc sau scad în volum în funcţie de rapiditatea cu care este manevrat dispozitivul.

Inovaţii tehnologice

„Revoluţia" Apple a început în 1984, odată cu lansarea computerului Macintosh(Mac), primul calculator comercial din lume. În 2007, compania a lansat iPhone-ul, iar în 2010, iPad-ul.

Competiţia pe gadgeturi sofisticate

Intrarea Apple pe piaţa telefoanelor mobile s-a produs în 2007, odată cu lansarea iPhone, un dispozitiv ultraperformant cu design revoluţionar, ce oferă, pe lângă telefonul cu ecran tactil, un player de muzică şi funcţii de navigare pe internet.

Google, compania ce deţine cel mai popular motor de căutare din lume, se poziţionează în competiţie directă cu Apple, prin lansarea propriului său dispozitiv, Nexus One, care funcţionează sub sistemul Android, lansat în urmă cu doi ani.

În contextul în care Apple a anunţat că va lansa iPhone-uri cu ecrane mai mari şi mai luminoase pentru serviciile video, apare recent vestea că taiwanezii de la HTC au dezvoltat împreună cu Sprint Nextel, compania din spatele Google Nexus One, primul  telefon 4G, ce anunţă o competiţie strânsă pe piaţa telefoniei mobile, dominată deja de iPhone şi de Nexus One.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite