Inima Antoniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ţară nu a operat-o nimeni, în Germania doctorul Săndică i-a salvat viaţa! Simţea cum sângele îi aleargă prin artere, iar emoţia era copleşitoare. I se năştea primul copil. Ştia că e imensa bucurie a inimii sale care saluta inimioara ce urma să vină pe lume.

Antonia s-a născut la 21 decembrie 2010, la Spitalul Elias din Bucureşti. El, tăticul, Andrei Ioniţă, a trăit cea mai intensă fericire atunci când medicul l-a anunţat că micuţa lui prinţesă e un copil de nota 10. A văzut-o, iar din scutecele albe i-a surâs cel mai frumos bebeluş din lume.

Apoi, medicul neonatolog le-a dat vestea, după primul control amănunţit: Antonia are un suflu sistolic la inimioară şi trebuie văzută de un specialist. Imediat, fetiţei i s-au făcut investigaţii la Spitalul „Marie Curie", iar medicul a depistat o malformaţie congenitală cu displazie pulmonară. Pericol de moarte!

Doamne, cum îi pulsa inima Antoniei! Altfel, însă, îi  pompa micuţei sângele prin artere decât tăticului ei, atunci când o aştepta să vină pe lume. Trebuiau să facă tot posibilul ca fetiţa lor să aibă dreptul la viaţă. Au luat legătura cu spitalul specializat din Târgu-Mureş. Li s-a promis o programare pentru data de 24 ianuarie, urmând ca medicii de la Elias şi cei de la Târgu-Mureş să desfăşoare protocolul pentru transferul copilului. Fetiţa nu a ajuns totuşi să fie operată în acea zi. Tatăl spune că de la Târgu-Mureş li s-a comunicat (pe 24.01) că nu se vor mai face intervenţii chirurgicale până la sfârşitul lunii februarie.

 Nu puteau să stea să aştepte, să trăiască cu teama că, în orice moment, inima Antoniei se va opri. Au aflat că în Germania, la clinica „Herz - und Diabeteszentrum NRW" din Bad Oeynhausen, un medic român face minuni. Chirurgul cardiolog Eugen Săndică. I-au trimis un e-mail cu actele fetiţei. Au şi primit răspuns imediat. Nici noi, de la campania „Din inimă pentru copii", la care a apelat tatăl Antoniei pentru ajutor financiar, nu am reuşit să ţinem pasul cu evoluţia cazului.

Operaţie reuşită

Starea de sănătate a fetiţei s-a deteriorat şi, la 7 februarie, doctorul Săndică i-a chemat de urgenţă la clinică. La 10 februarie, Antonia a intrat în sala de operaţie. Acum e bine, în afara pericolului. „Operaţia efectuată a constat în corecţia totală a malformaţie. Intervenţia a decurs foarte bine", ne-a transmis sâmbătă medicul Eugen Săndică. Problema financiară a rămas însă. Vă rugăm să ajutaţi acest copil! Vă vom ţine la curent cu tot ce i se întâmplă micuţei şi suntem siguri că vă vom arăta curând o prinţesă sănătoasă, cu o inimioară ce va bate „tica-tac, tica-tac" .

Puteţi face donaţii pe numele Antonia Ioniţă în contul RO 09RNCB0286001133100003 (lei), deschis la BCR - sucursala Tunari de Fundaţia Adevărul. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite