Infuzia de frunze de portocal combate apatia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apatia este o stare depresivă, de indiferenţă faţă de tot ce ne înconjoară. Această afecţiune, frecventă în secolul nostru, marcat de stres, face victime în rândul femeilor şi al

Apatia este o stare depresivă, de indiferenţă faţă de tot ce ne înconjoară. Această afecţiune, frecventă în secolul nostru, marcat de stres, face victime în rândul femeilor şi al bărbaţilor, în egală măsură.

Susan Nolen-Hocksema, autoarea unei cărţi dedicate acestui subiect, consideră că depresia este de două ori mai frecventă la femei decât la bărbaţi. "Bărbaţii, spune autoarea, au tendinţa să fie mai puţin legaţi de sentimente decât femeile şi sunt mai puţin interesaţi să vorbească despre ele.

De aceea percepem depresia ca fiind nemasculină", a explicat specialista. Când sunt deprimate, femeile obişnuiesc să povestească ceea ce le deranjează, în timp ce bărbaţii se orientează spre găsirea unei soluţii.
Păducelul şi păpădia sunt calmante excelente.

Medicii şi fitoterapeuţii caută în continuare remedii pentru vindecarea bolii. Astfel, fitoterapeuţii recomandă ceaiuri care s-au dovedit eficiente. Infuzia din flori şi frunze tinere de păducel (o linguriţă de plantă la o cană; la aceasta se adaugă o linguriţă de miere).

Din această infuzie se consumă 3 căni pe zi.

O altă recomandare: decoctul de păpădie obţinut din 50 g de plantă uscată la un litru de apă. După ce fierbe timp de două minute, ceaiul se va ţine acoperit timp de 10 minute. Din acest decoct se beau 3 căni pe zi.
Şi infuzia din frunze de portocal a dat rezultate foarte bune (o linguriţă de plantă uscată la 250 g apă. Se consumă 3 ceşti pe zi).

De asemenea, un amestec alcătuit din angelică, mentă, valeriană, în părţi egale, reprezintă un calmant excelent. Din acest amestec se pune o linguriţă la o cană de 200 ml. Se beau două căni, zilnic. La aceste ceaiuri, medicul şi fitoterapeutul recomandă dieta necesară cu alimente antidepresive: drojdie de bere, roşii sau fasole boabe. (Liliana Ivan)

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite