Înfrumuseţarea, între adevăr şi ficţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de ştiinţă care lucrează în industria cosmeticii încearcă să demonteze o serie de mituri legate de produsele de înfrumuseţate.

Într-o carte recentă - „Can You Get Hooked on Lip Balm" („Poţi deveni dependent de balsamul de buze", în trad.), autorul Perry Romanowski răspunde la o serie de întrebări legate de cosmeticele pe care le utilizăm zi de zi, notează „The Daily Mail".

Poţi să devii dependent de balsamul de buze? Da. Când este folosit în mod regulat, creează un soi de barieră care împiedică uscarea buzei inferioare. Când nu mai este utilizat, apare nevoia de umezire a acesteia. Lacul îngălbeneşte unghiile? Unele oje de culoare închisă pot păta unghiile din cauza reacţiei chimice ce are loc la colorare. Însă acest lucru nu se întâmplă în cazul tuturor. De vină este formaldehida conţinută de anumite oje, care reacţionează cu cheratina din unghii.

Merită să-ţi cumperi un balsam de păr scump? Cercetătorii spun că, de obicei, balsamurile ieftine nu conţin silicon, această substanţă numărându-se printre cele mai eficiente în ceea ce priveşte întinderea părului. Ca urmarea, utilizarea unui astfel de produs nu dă rezultate. Balsamurile de păr ceva mai costisitoare conţin această substanţă şi dau rezultate, chiar dacă nu fac parte dintre produsele de lux.

Produsele de curăţire a feţei trebuie aplicate prin mişcări de jos în sus? Oamenii de ştiinţă spun că, deşi pe mai toate prospectele sunt trecute astfel de instrucţiuni, nu există dovezi ştiinţifice care să susţină acest îndemn. Cercetătorii spun că la mijloc ar putea fi o stratagemă de marketing. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite