Infracţiuni detectate înainte să fie comise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În oraşul Portsmouth a fost instalat, în premieră pentru Marea Britanie, un nou sistem de monitorizare video ce detectează şi ajută la prevenirea infracţiunilor chiar înainte de a se produce.

În oraşul Portsmouth a fost instalat, în premieră pentru Marea Britanie, un nou sistem de monitorizare video ce detectează şi ajută la prevenirea infracţiunilor chiar înainte de a se produce. Instalarea acestor camere inteligente, care dau alarma unui operator în momentul în care detectează un comportament dubios, a fost decisă de consiliul oraşului.

Sistemul, numit Perceptrak şi produs de Smart CCTV Ltd, poate repera evenimente ieşite din comun, cum ar fi, de pildă, o maşină care rulează cu o viteză prea mare, sau o persoană care nu face nimic şi tocmai prin aceasta este suspectă. După detectarea acestora, sistemul alertează un operator. Acesta evaluează situaţia, iar dacă se ajunge la concluzia că este pe cale să fie comisă o infracţiune sau, mai mult, a fost deja comisă, se iau măsurile de rigoare.

Potrivit autorităţilor, sistemul este destinat monitorizării unor zone liniştite, printre care coridoarele unei clădiri sau străzile în timpul nopţii. Acest sistem este folosit şi în New York, Washington şi Chicago. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite