Infirmierii, mai valoroşi ca bancherii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei care fac curăţenie în spitale îşi merită banii
Cei care fac curăţenie în spitale îşi merită banii

Oamenii care fac curăţenie în spitale sunt mult mai valoroşi pentru societate decât bancherii. La această concluzie a ajuns un studiu făcut de Fundaţia New Economics.

Conform acestei cercetări, infirmierii aduc un câştig de circa 10 lire sterline pentru fiecare liră sterlină pe care o primesc drept retribuţie, relevă BBC. Beneficii aduc şi cei care lucrează în asistenţa socială, precum şi cei care se ocupă de reciclarea deşeurilor.

De cealaltă parte se află bancherii. Pentru fiecare liră sterlină pe care o câştigă, distrug alte şapte. Totodată, cei care lucrează în publicitate se remarcă prin faptul că reuşesc să-i streseze pe alţii.

Asta pentru că, arată studiul, sunt responsabili de campaniile ce conduc la o senzaţie de dezamăgire sau care încurajează dezvoltarea societăţii de consum.

Fundaţia a evaluat care este contribuţia totală a unor meserii în ceea ce priveşte dezvoltarea societăţii, inclusiv impactul acestor slujbe la nivelul comunităţii şi al mediului înconjurător.

„Nivelul de salarizare nu reflectă întotdeauna adevărata valoare a produsului creat. Am avea nevoie de un sistem de plată care să recompenseze slujbele care aduc cele mai mari beneficii societăţii", este de părere Eilis Lawlor, purtător de cuvânt al Fundaţiei.  

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite