Infertilitatea, tratată cu o singură injecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O britanică a născut gemeni în urma folosirii unei noi tehnici revoluţionare de fertilizare, anunţă BBC. Tehnica medicală, numită maturare in vitro, presupune folosirea ovulelor crescute în

O britanică a născut gemeni în urma folosirii unei noi tehnici revoluţionare de fertilizare, anunţă BBC. Tehnica medicală, numită maturare in vitro, presupune folosirea ovulelor crescute în laborator şi poate reprezenta o bună alternativă la vechile metode mult mai riscante pentru mamă, explică experţii. În ianuarie, anul acesta, Centrul de Fertilitate Oxford a primit unica licenţă din Marea Britanie, pentru a folosi noul tratament.

Tehnica este nouă, în întreaga lume născându-se până în prezent, prin această metodă, 400 de copii. "Prin vechile tehnici, femeile sunt nevoite să ia medicamente pentru a stopa activitatea ovarelor, pentru ca apoi să urmeze două săptămâni de injecţii cu hormoni.

Injecţiile sunt realizate pentru ca ovulele mature să poată fi recuperate din ovulele viitoarei mame", a explicat dr. Richard Fleming, membru al Societăţii Britanice de Fertilizare. Prin noua tehnologie, femeile au nevoie de o singură injecţie. Ovulele imature sunt salvate din ovarele nestimulate ale femeii, prin ultrasunete. După această operaţiune, ovulele sunt dezvoltate şi crescute în laborator timp de 1-2 zile. Embrionii rezultaţi sunt transferaţi în pântecul mamei.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite