Indiciu asupra cauzei migrenelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii ar putea fi cu un pas mai aproape de a descoperi care sunt cauzele apariţiei anumitor tipuri de migrene. O echipă de cercetători francezi a analizat activitatea hipotalamusului

Cercetătorii ar putea fi cu un pas mai aproape de a descoperi care sunt cauzele apariţiei anumitor tipuri de migrene.

O echipă de cercetători francezi a analizat activitatea hipotalamusului în cazul pacienţilor care sufereau de migrene persistente, deoarece se consideră că această zonă a creierului este responsabilă de reglarea răspunsurilor fiziologice la factorii declanşatori ai durerilor de cap.

În acest fel se încearcă găsirea unor noi tratamente pentru durerile de cap, resimţite violent şi în mod repetat. Specialiştii francezi de la Spitalul Rangueil au apelat la tomografii pentru a observa activitatea cerebrală în cazul unor pacienţi cu migrene severe.

"Credem că hipotalamusul joacă un rol foarte important în declanşarea migrenelor, însă ştim că există şi alţi factori care contribuie la instalarea acestor dureri acute de cap. Pentru a descoperi cu exactitate cauzele, este nevoie de studii suplimentare care să ne întărească descoperirile actuale", a explicat dr. Marie Denuelle, coordonatorul studiului. (Magda Şerban)

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite