În curând vom trăi 1.000 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima persoană care va trăi 150 de ani s-a născut deja, iar peste două decenii se va naşte şi primul om care va atinge vârsta de 1.000 de ani, spune omul de ştiinţă britanic Audrey De Grey. 

Specialiştii în gerontologie din Marea Britanie, citaţi de cotidianul britanic „The Daily Mail", susţin că peste aproximativ 25 de ani vor deţine toate „instrumentele" necesare pentru „a vindeca" bătrâneţea. Audrey De Grey prevede un viitor în care oamenii se vor duce la doctori pentru întreţinere, procedeu care va include terapii genetice sau cu celule stem, tratamente pentru stimularea imunităţii şi alte proceduri medicale avansate.

Când toate aceste terapii sofisticate vor fi posibile, speranţa de viaţă va creşte, în medie, cu trei luni pentru fiecare an. Astfel, sunt de părere oamenii de ştiinţă, până în 2030 vor fi în lume peste un milion de centenari. „Scopul nostru nu este să ţinem oamenii în viaţă, într-o stare de sănătate precară. Noi vrem să prevenim apariţia bolilor ca rezultat al bătrâneţii. Tratamentul cu celule stem este o parte importantă a procesului. El este conceput să oprească moartea celulelor şi se practică deja la nivel experimental", a precizat Audrey De Grey, doctor în gerontologie. Specialistul lucrează cu mai multe universităţi din SUA pentru a identifica, la alte specii, enzime capabile „să vindece" celulele umane atinse de bătrâneţe.

Află aici care este vârsta de la care ar trebui să începem să ne facem analize şi să ne îmbunătăţim stilul de viaţă în scop preventiv?

Citeşte aici ce presupune o terapie anti-îmbătrânire.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite