În cât timp te refaci după divorţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un divorţ este un motiv de suferinţă până şi pentru cei mai puternici oameni. Unii consideră că este necesară o perioadă de câţiva ani pentru a trece peste acest eveniment, în timp ce alţii se grăbesc să arate că nu sunt deloc afectaţi.

Un sondaj realizat printre britanici de site-ul fifties.com, specializat în matrimoniale, arată că unei persoane care a trecut printr-un divorţ îi trebuie, în medie, 17 luni şi 26 de zile pentru a scăpa de suferinţă, informează „The Daily Mail".

Concluzia vine în urma unui sondaj realizat pe un eşantion de 4.000 de persoane divorţate care au arătat că pentru a rezolva problema custodiei copilului, a partajului sau pentru a se redresa financiar au avut nevoie de aproximativ un an şi jumătate.

Cel mai neplăcut sentiment care te încearcă după divorţ este cel al eşecului personal, au arătat 60% din cei intervievaţi. Alţi 20% au indicat sentimentul de pierdere ca fiind cel mai greu de suportat în comparaţie cu implicaţiile practice ale unui divorţ. Pentru unii însă, cele aproape 18 luni de recuperare reprezintă un scenariu optimist, întrucât 20% din respondenţi cred că nu-şi vor putea reveni niciodată din această traumă.

Mai bine de jumătate dintre participanţii la sondaj au spus că divorţul este cea mai grea încercare din viaţa lor. Cercetarea mai arată că britanicii sunt pregătiţi să se întâlnească cu alte persoane de sex opus după circa 15 luni şi 26 de zile. Aproape două treimi dintre respondenţi au declarat că s-au implicat într‑o relaţie serioasă de când au divorţat, iar trei sferturi dintre ei au recunoscut că şi-au dat întâlniri cu persoane de sex opus.

Cel mai adesea, divorţaţii recurg la ieşirile în gaşcă pentru a cunoaşte potenţiali parteneri (58%), în timp ce numai 28% recurg la site‑urile de matrimoniale pentru a-şi reface viaţa.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite