Îmblânzitoare de şerpi la 3 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai bun prieten al micuţei Haileigh este un piton de patru ori mai mare decât ea. Întâlnirea dintre Murray şi Haileigh a fost dragoste la prima vedere. Pitonul uriaş şi fetiţa de 3 ani au devenit inseparabili de când Haileigh avea doar câteva luni.

Murray, un şarpe lung de 3,75 metri, este aproape de patru ori mai mare decât Haileigh. Dar asta n-o împiedică pe fata de 3 ani să-l ridice pentru a-l lua
în braţe.

Haileigh l-a dus chiar la grădiniţa unde învaţă pentru a le povesti colegilor despre el. „Nu mi-e frică deloc de Murray, este foarte prietenos", spune Haileigh. „Uneori trebuie să mă chinuiesc să-l ridic ca să-l iau de pe ciment, dar e un pic cam greu pentru mine."

Animal de casă

Tatăl vitreg al fetei, Brendan McGuire, îl are pe Murray, acum în vârstă de 10 ani, de pe vremea când era în liceu şi spune că pitonul este atât de docil încât este incapabil să muşte pe cineva. Familia şi animalul lor de casă locuiesc în Maryborough, Australia.

„Copiii se ataşează de Murray. După ce le spun că este un animal de casă, nu se mai satură de el", povesteşte McGuire.

Şi mama fetiţei, Leaha, a ajuns să îndrăgească şarpele şi-l ajută pe Brendan să-l hrănească şi să-i cureţe acvariul în care stă.

Pitonii din specia lui Murray trăiesc în Australia, Indonezia şi Noua Guinee, în tot felul de habitate, de la păduri tropicale până la curţile oamenilor. Mănâncă mamifere mici, rozătoare, dar şi reptile, păsări şi broaşte. Cel mai mare şarpe înregistrat în această specie avea peste 4,2 metri lungime.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite