Iepurele de Metal aduce linişte şi cumpătare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit horoscopului chinezesc, mâine începe anul guvernat de semnul Iepurelui de Metal. După un an al Tigrului plin de lucruri imprevizibile şi revolte, Iepurele ar putea aduce o perioadă de calm, spun specialiştii în astrologie.

Într-un nou an al crizei economice, semnul zodiacal care îşi intră în drepturi astăzi ar putea prevesti mai puţine conflicte şi surprize neplăcute, spun prezicătorii taiwanezi, citaţi de ABC News. Anul Iepurelui îi va aduce cu picioarele pe pământ pe cei visători şi îi va linişti pe cei impulsivi. Prezicătorii au şi o reţetă clară pentru reuşită: cei cumpătaţi şi răbdători vor putea duce la bun sfârşit tot ce îşi propun pentru 2011. „Va fi mai multă linişte, dar nu vor fi eliminate complet conflictele şi războaiele cu care se confruntă omenirea, deşi se vor înregistra progrese în tehnologie şi în comunicaţii", spune prezicătorul Chen Tsung-ming, de la Templul Longshan din Taipei.

Citiţi şi: Sub semnul Iepurelui: Cum arată anul “românesc” 2011 în calendarul chinezesc?

Potrivit acestuia, „va fi un an în care se va ajunge departe doar dând dovadă de diplomaţie, sensibilitate, intuiţie şi răbdare". Totuşi, prezicătorii din Hanoi şi din Hong Kong nu sunt la fel de optimişti. „Oamenii cred că Iepurele este foarte blând, dar nu va fi deloc un an calm. Ar putea apărea conflicte, iar criza economică va continua", spun aceştia. Persoanele născute sub acest semn astral sunt calme, hotărâte şi rareori intră în panică. Duc o viaţă liniştită şi iau decizii cumpătate.

În marile oraşe chineze, intrarea într-un nou semn aduce petreceri fastuoase, în fiecare an. Ieri, pregătirile erau pe sfârşite: străzile au fost împodobite cu lampioane roşii tradiţionale, iar oamenii au făcut ultimele cumpărături.

Sărbătoare străveche

Anul Nou Chinezesc mai este cunoscut şi sub numele de „Festivalul de primăvară". Sărbătoarea este foarte veche, astfel încât nu există informaţii despre când a fost celebrată pentru prima dată. În prima zi a Anului Chinezesc, cei care respectă sărbătoarea poartă haine roşii. Prezicătorii chinezi îi sfătuiesc să deschidă geamurile ca să intre norocul şi să aprindă lumina.

Elemente de bază

Zodiile chinezeşti pot fi clasificate după elementul de bază: metal, apă, lemn, foc şi pământ. Metalul este asociat cu anii care se termină cu cifrele 0 şi 1. Fiecare element conferă caracteristici diferite aceluiaşi semn. Metalul îi dă Iepurelui un comportament mai energic.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite