Hreanul, recomandat în bronşită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hreanul, cultivat pentru rădăcina lui picantă şi vindecătoare, cum se spune în popor, are numeroase calităţi terapeutice. În compoziţia sa descoperim o varietate de substanţe active,

Hreanul, cultivat pentru rădăcina lui picantă şi vindecătoare, cum se spune în popor, are numeroase calităţi terapeutice. În compoziţia sa descoperim o varietate de substanţe active, precum zahărul, vitaminele B şi C şi săruri minerale. Îngropate în nisip, pe timpul iernii, rădăcinile hreanului îşi păstrează nealterate proprietăţile diuretice, tonice, digestive, excitante şi expectorante.

Fitonutriţionistul Eric Favre consideră că hreanul poate fi recomandat în bronşită, în probleme de digestie, în cazuri de gută, icter, edem, stări febrile, în diverse afecţiuni ale pielii, dar şi în boala reumatică. Ca afrodisiac, rădăcina rasă poate fi amestecată în tot felul de salate de legume şi pizza. Trebuie consumat în cantităţi moderate şi ca stimulent al poftei de mâncare, pentru a nu afecta mucoasa gastrică.

Reţeta săptămânii

Borş de peşte cu hrean

Ingrediente: 1 kg crap, 1 kg oblete (peşte mic), 500 g roşii, 3 cepe, 3 ardei, 1 l borş, 1 rădăcină pătrunjel, 2 l apă, 1 legătură leuştean, 4 ouă de prepeliţă sau 2 ouă de găină.

Preparare: Peştele mic, curăţat, va fi pus la fiert, la foc moderat, cu puţină sare. Când este gata, se pasează. În acelaşi vas adăugăm zarzavatul tăiat mărunt. Strecurăm toată compoziţia obţinută. Separat vom fierbe crapul, porţionat. În final, adăugăm borşul care va fi lăsat să clocotească timp de cinci minute, după care amestecăm şi supa pasată.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite