Hotelul „rezistent“ la inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Macheta clădirii realizate de arhitecţii ruşi
Macheta clădirii realizate de arhitecţii ruşi

Firma rusească de arhitectură Remistudio a proiectat un concept de hotel care poate suporta inundaţii extreme. Invenţia a fost realizată în contextul îngrijorărilor legate de schimbările climatice şi de nivelul în creştere al oceanelor lumii, se arată în descrierea proiectului.

Clădirea, botezată „The Ark", are o structură care îi permite să plutească şi să funcţioneze autonom la suprafaţa apei.

Clădirea poate fi construită în zone cu diferite tipuri de climă, dar şi în regiuni seismice periculoase. Un sistem portant de arcuri şi de cabluri permite redistribuirea greutăţii în caz de cutremur. Forma rotunjită permite şi integrarea celulelor fotovoltaice, orientate la un unghi optim spre soare, pentru alimentarea cu „energie verde".

Cupola din partea superioară colectează aer cald în acumulatori de căldură, surse care oferă în mod constant energie pentru întregul complex, indiferent de condiţiile exterioare de mediu. Căldura preluată din mediul înconjurător - aer, apă sau sol - este de asemenea folosită.

Spaţiul înalt şi foarte bine luminat din interior este un loc propice pentru creşterea plantelor. Prin acoperişul transparent pătrunde destulă lumină astfel încât să fie asigurată şi iluminarea naturală a camerelor. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite