Cei 39 de descendenţi ai lui Hitler

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei 39 de descendenţi ai lui Hitler
Cei 39 de descendenţi ai lui Hitler

Rudele care locuiesc în SUA şi-au propus să nu aibă urmaşi, iar cele din Austria şi-au „cosmetizat“ numele, transformându-l în „Hüttler“. Doi jurnalişti belgieni au reuşit pe baza unor analize ADN să-i găsească pe descendenţii crudului dictator nazist Adolf Hitler.

„Vânătoarea de descendenţi“ nu a fost deloc uşoară, dar cei doi susţin că pe baza analizelor genetice i-au putut identifica pe urmaşii dictatorului german.

Jurnalistul Marc Vermeeren şi partenerul său de investigaţii, Jean-Paul Mulders, au reuşit să identifice 39 de rude în viaţă ale Führerului, relatează publicaţia spaniolă „El Mundo“, preluată de presa internaţională.

Vermeeren, corespondentul din Belgia pentru „El Mundo“, încearcă de ani buni să descurce ramurile complicate ale arborelui genealogic al lui Hitler. Are mai mult de 500 de biografii ale dictatorului şi peste 20.000 de documente. Jurnalistul belgian spune că ar avea acces şi la certificatul de naştere al Führerului.

Vermeeren mai susţine că a reuşit, în urma unor cercetări minuţioase, să dea de descendenţii din familia Hitler. Analizele au fost făcute pe mucuri de ţigară găsite într-un sătuc din Austria, pe un şerveţel de la un fast-food în New York şi pe timbrele unor scrisorilor trimise în urmă cu 30 de ani din nordul Franţei.

Rudele din America

Trei strănepoţi ai tatălui lui Hitler - Louis, Brian şi Alexander-, trăiesc şi acum în New York (SUA), în Long Island, dar sub numele fals: „Stuart-Houston“.

Louis şi Brian locuiesc împreună într-o casă de lemn din East Patchogue, unde lucrează ca grădinari. Alexander este psiholog şi acum e la pensie, dar în tinereţe i-a ajutat pe veteranii unui alt război, cel din Vietnam. El trăieşte în East Northport, la mică distanţă de ceilalţi descendenţi. Un al patrulea frate, Howard, era agent de poliţie în New York. A murit la datorie în 1989.

O familie discretă

Nu există alte fotografii cu ei decât cele datând din 1970, pentru tabloul de terminare a liceului. Nu au relaţii cu nimeni şi nici măcar vecinii nu îi cunosc. Nu răspund la uşă dacă sună cineva şi evită contactul cu orice persoană, mai ales dacă li se vorbeşte despre trecut.

„Au hotărât de comun acord să nu aibă descendenţi, pentru ca genele dictatorului să nu fie transmise mai departe altor generaţii, dar şi pentru a nu trăi cu teamă“, a afirmat Mulders. Reporter la ziarul belgian „Het Laatste Nieuws“ şi la revista „Knack“, acesta a reuşit să le „fure“ membrilor familiei Stuart-Houston câte o mostră de ADN. Marc Vermeeren l-a ajutat.

Mostre de ADN de pe şerveţel

Cei doi temerari au stat la pândă şapte zile şi şapte nopţi, ferindu-se de privirile curioase ale vecinilor, până când fratele cel mare, Alexander A. Stuart-Houston, de 60 de ani, a ieşit din din „vizuina sa“ şi a mers la un restaurant fast-food. Acolo a cerut nişte aripioare de pui şi le-a mâncat în timp ce a condus înapoi spre casă, aruncând şerveţelul pe geamul maşinii.

„Eram acolo exact pentru asta“, au declarat „vânătorii“, care au profitat de urmele de ADN imprimate pe şerveţelul folosit.

Acum, codul genetic al dictatorului şi toate mostrele de ADN ale rudelor sale aflate încă în viaţă sunt încuiate într-un seif secret al unei bănci. Se poate spune, aşadar, că Hitler se află din nou într-un buncăr.

La adăpostul unui nou nume

În Austria, însă, rudele nu s-au complicat atât de mult precum îndepărtata lor familie americană. Au încercat să dea uitării trecutul doar printr-o camuflare discretă a numelui de familie. Hitler s-a transformat în Hüttler. Şi trece aproape neobservat în mulţimea de nume comune ca Hietler, Hiedler, Hütler sau Hüetler - ce se pot citi pe listele telefonice.

Însă Vermeeren caută de zeci de ani familia Führerului din regiunile Spital şi Walterschlag şi cunoaşte pe dinafară toate arhivele parohiale, fără să îi fi scăpat vreo dată de naştere sau de deces. Are inclusiv un document din 1457 care atestă prezenţa familiei Hitler în acele locuri.

„Toţi cei din familia Hüttler care trăiesc în regiunea Waldviertel sunt descendenţi îndepărtaţi ai lui Hitler, deşi mulţi nici nu o ştiu. Nu contează că au trecut o sută de ani sau poate mii de ani. Aceste urme nu se vor şterge niciodată“, a avertizat Vermeeren.

Intenţia sa este să meargă mai departe cu cercetările genetice legate de descendenţii dictatorului. E un cromozom unic, pe care îl moştenesc urmaşii de sex masculin pe cale paternă. Numai aşa se poate şti cu precizie dacă doi bărbaţi aparţin aceleiaşi ramuri de descendenţă.

14 ani amantă, o zi soţie

image

Pe seama vieţii private a dictatorului german s-au făcut numeroase speculaţii, inclusiv că ar fi avut înclinaţii homosexuale. Viaţa amoroasă a lui Hitler se leagă însă de Eva Braun, o tânără din clasa mijlocie care i-a fost timp de 14 ani amantă şi pe care dictatorul a ţinut-o departe de ochii lumii. I-a fost şi soţie. Doar o zi. De dragul lui Hitler, Eva a renunţat până şi la dorinţa de a avea copii. La 30 aprilie 1945, când trupele sovietice erau aproape de cancelaria Reich-ului, Hitler s-a sinucis împreună cu Eva Braun. Se căsătoriseră cu o zi înainte.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite