Hibrizi om-animal, creaţi în laborator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de ştiinţă britanici au creat, în secret, 150 de embrioni din încrucişarea materialului genetic uman cu cel animal. Hibrizii au fost creaţi în ultimii trei ani cu scopul de a găsi metode de tratament pentru mai multe boli.

Legea permite în Marea Britanie crearea hibrizilor om-animal din 2008, de la intrarea în vigoare a „Human Fertilisation Em­briology Act", despre care oamenii de ştiinţă susţineau că va ajuta la tratarea mai multor boli.

Hibrizi, cibrizi şi himere

 Trei laboratoare din Marea Britanie - cel de la „King's College" din Londra, de la Universitatea Warwick şi de la Universitatea Newcastle - au primit licenţă să facă cercetări în acest sens. Printre varietăţile om-animal obţinute se numără hibrizii - rezultaţi din fertilizarea unui ou animal cu spermă umană, cibrizii - rezultaţi din implantarea unui nucleu uman într-o celulă animală şi himerele - rezultate din celule umane mixate cu embrioni animali.

După avertismentul oamenilor de ştiinţă, a venit şi confirmarea oficială. Lordul Alton a făcut public ce a aflat în timpul unei anchete parlamentare. „Niciunul dintre oamenii de ştiinţă audiaţi de noi nu a putut să ne dea o justificare validă în termeni de tratament cu privire la aceste experimente cu hibrizi om-animal. De fiecare dată, oamenii de ştiinţă au spus un singur lucru: «Dacă ne daţi permisiunea să continuăm, vom găsi tratamentul pentru orice boală a omenirii.» Acesta este şantaj emoţional", a spus lordul.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite