Hainele „pentru natură“ o otrăvesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pelerinele ne feresc de ploaie, dar nu apără natura de efectele substanţelor din care sunt fabricate. Revista britanică „Ethical Consumer“ a alcătuit un ghid în care a inclus peste 60 de producători de echipamente „outdoor“ (pentru ieşiri în natură), de la cizme la pelerine de ploaie.

Autorii documentului au constatat că aproape toate aceste companii ignoră efectul pe care-l au produsele lor asupra mediului. Puţine au o politică de mediu, ceea ce este „ironia supremă", deoarece, chiar dacă depind de natură pentru a face profit, o ignoră aproape în totalitate, scrie „The Guardian".

În ciuda imaginii „sănătoase" pe care o au, producătorii din industria de echipamente „outdoor" sunt dependenţi de industria petrolului.

De la haine impermeabile până la corturi, toate echipamentele folosite pentru excursiile în natură sunt fabricate prin folosirea unor substanţe chimice derivate din petrol, procesul de fabricaţie contribuind la schimbările climatice. Şi,deşi tuturor ne place să purtăm haine care ne feresc de ploaie, puţini ştim cât de nociv este procesul de producţie.

Dar dacă marii producători din industria modei se află de mult timp în centrul unor campanii de responsabilizare, cei din industria „outdoor" sunt încă la început de drum. Producătorii trebuie să-şi ia în serios responsabilităţile.

„Dacă o companie foloseşte o imagine cu munţi, în cel mai recent catalog, pentru a-şi creşte profitul, atunci a venit timpul să înceapă să-i protejeze", spune Simon Birch, unul dintre autorii ghidului.;

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite