Gusturile femeilor, dictate de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de cercetători de la Universitatea Aberdeen a aflat ce anume le face pe femei să prefere astăzi bărbaţii cu trăsături mai feminine în locul celor macho.

După ce au creat un clasament cu starea de sănătate a populaţiei din 30 de ţări, oamenii de ştiinţă britanici au analizat preferinţele a 5.000 de femei în materie de bărbaţi, anunţă „The Daily Mail".

Concret, cercetătorii le-au arătat doamnelor fotografii prelucrate astfel încât chipurile bărbaţilor să pară fie foarte feminine, fie extrem de „macho" - cu fălci proeminente şi linia sprâncenelor mai accentuată.Concluzia: cu cât o naţie are o speranţă de viaţă mai ridicată şi mai puţine probleme de sănătate, cu atât preferinţele femeilor se îndreaptă către bărbaţii efeminaţi.

Explicaţia: în vremurile în care oamenii se simţeau încolţiţi de tot soiul de boli, femeile se uitau după bărbaţi cu trăsături dure, sperând că aceştia le vor da copii voinici. Cum în prezent ţările mai dezvoltate sunt preocupate de un stil de viaţă sănătos şi mai puţin de boli cumplite, femeile se simt atrase de bărbaţi cu trăsături blânde, considerând că în spatele acestora vor găsi fiinţe sensibile, arată Lisa DeBruine, coordonatoarea acestui studiu.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite