Ghimbirul, un condiment cu gust picant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rădăcina ghimbirului poate fi consumată proaspătă sau uscată. Rizomul emană o savoare de lămâie piperată. Pentru că este prea puternic pentru a fi folosit singur, este însoţit

Rădăcina ghimbirului poate fi consumată proaspătă sau uscată. Rizomul emană o savoare de lămâie piperată.

Pentru că este prea puternic pentru a fi folosit singur, este însoţit de anason şi citrice, care-i temperează gustul picant.

Conţine, printre altele, fosfor, magneziu, vitamine, dintre care se remarcă vitamina E. Este o plantă cu
efecte tonice şi afrodiziace.

Bucătăria chinezească:

Orez Malacca cu pui şi creveţi

Timp de pregătire: 50 de minute; calorii - 600

Ingrediente: 2 ouă, 200 g carne de pui, o ceapă mică, 4 fire de ceapă verde, o linguriţă de ghimbir, o linguriţă anason, 200 g creveţi gătiţi, un pahar de orez, 2 linguri de ulei, un căţel mare de usturoi, 3 linguri sos de soia, 250 g mazăre congelată.

Preparare: Se fierbe orezul cu trei pahare de apă şi puţină sare. Se bat cele două ouă cu sare şi piper. Într-o tigaie se încinge o lingură de ulei şi se prăjesc ouăle, fără să fie amestecate. Se rulează omleta şi se taie fâşii de un centimetru.

Tăiem ceapa cubuleţe, pisăm usturoiul, anasonul şi ghimbirul şi le punem în tigaia în care s-a încălzit uleiul. Amestecăm un minut, să nu se ardă. Adăugăm frunzele de la ceapa verde, sosul de soia, mazărea, carnea de pui, tăiată felii de un cm, şi creveţii tăiaţi după preferinţă.

Se încălzesc bine şi se adaugă orezul fiert. Se prăjesc timp de cinci minute. Preparatul se pune pe un platou şi se decorează cu fâşii de omletă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite