Ghidul fericirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Exerciţiile fizice le pot face fericite pe multe femei
Exerciţiile fizice le pot face fericite pe multe femei

A fi fericit este acelaşi lucru cu a fi într-o formă fizică de invidiat, spune jurnalista australiană Sophie Scott într-o carte publicată recent. Sophie explică în cartea ei cum poţi să găseşti fericirea, dar ea nu dă indicaţii, ci testează soluţiile oferite deja de oamenii de ştiinţă.

Sophie Scott, în vârstă de 42 de ani, a încercat să găsească în cartea ei răspunsul la întrebarea ce este fericirea, „desfăcând-o în bucăţele". Ea a testat toate soluţiile şi sfaturile oferite de oamenii de ştiinţă pentru a atinge această stare şi îi încurajează pe cititori să găsească şi altele.

„A fi fericit e ceva pe care trebuie să te concentrezi să obţii, nu vine de la sine. Întotdeauna trebuie să depui puţin efort. Chiar dacă poţi spune «da, sunt fericită», trebuie să continui să te concentrezi pe lucrurile care îţi transmit acea stare", spune Sophie, citată de
Reuters.

Scott, aflată la cea de-a doua ei carte - „Roadtesting Happines: How to be Happier (No Matter What)" -, spune că proiectul s-a născut din interesul ei pentru psihicul uman.„Am fost întotdeauna interesată de psihologie şi mi-am dat seama că majoritatea cărţilor despre fericire nu precizează faptul că nu poţi atinge această stare dacă viaţa ta nu merge cum trebuie.

Cum aplicăm Secretul împlinirii

Cheia este să-ţi gestionezi bine aşteptările. „În carte, m-am concentrat pe lucrurile care îi fac de obicei fericiţi pe oameni, dar ele nu funcţionează pentru oricine. Trebuie să găseşti ceea ce te face pe tine fericit", spune ea. De exemplu, meditaţia nu are aceleaşi efecte asupra ei cum are asupra altor persoane. În schimb, pentru ea, exerciţiile fizice sunt un bun mod pentru a ieşi din păienjenişul problemelor cotidiene.

„Femeile din ziua de astăzi sunt foarte stresate de problemele de zi cu zi: trebuie să arate bine, să se descurce bine la serviciu, să aibă o relaţie frumoasă. Ultimul lucru la care se gândesc este cum să fie fericite", spune Sophie.

Trei sfaturi pentru a găsi fericirea

Sophie are trei sfaturi pe care le dă tuturor celor care vor să găsească fericirea. Primul dintre ele este să se concentreze pe a le arăta recunoştinţă celor din jur şi lucrurilor bune care li se întâmplă. Apoi, prin puterea lor, să îi ajute prin voluntariat pe cei care au nevoie de ei. Ea susţine că altruismul te poate face fericit. Al treilea sfat este să-ţi asculţi gândurile şi să vezi cum îţi afectează ele sentimentele.

„Acest sfat este valabil mai ales în cazul femeilor, care sunt mai predispuse la a fi nefericite şi depresive", mai spune autoarea cărţii.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite