Ghicitoarea mecanică, ofertată cu milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magicianul David Copper­field s-a oferit să cumpere cu 1,38 de milioane de euro singura ghicitoarea mecanică ce‑ţi prezice norocul, însă autorităţile americane care o deţin au refuzat.

Copper­field este de părere că aparatul îi poate aduce câştiguri mult mai mari. Prezicătoarea, veche de 100 de ani, „trăieşte" acum într-un muzeu din Virginia, Montana (SUA), însă şi-a făcut veacul multe decenii în restaurantul Bob's Place, tot din Virginia. Vestea despre ultima maşinărie de acest gen care mai există s-a răspândit încă de acum cinci ani, când autorităţile au decis să restaureze patrimoniul.

Multe persoane au confundat-o cu Zoltar, maşinăria ghicitoare, vedetă a filmului „Big", în care joacă Tom Hanks. Diferenţa între cele două aparate este că Zoltar îi dă celui care îl foloseşte o carte, iar „ţiganca mecanică" clipeşte şi vorbeşte despre norocul celui care „îi cere părerea". Acum, colecţionarii s‑au lămurit despre ce aparat este vorba şi se luptă straşnic să pună mâna pe faimoasa maşinărie, însă autorităţile locale nu acceptă să o vândă. „Dacă am încasa bani pe această piesă de istorie ar fi ca şi cum ne-am vinde sufletul", au declarat pentru publicaţia britanică „The Daily Mail", reprezentanţii Comisiei de Patrimoniu din Virgina, proprietarii aparatului.

Poate fi vândută şi cu şapte milioane de euro

Oferta magicianului Copper­field a fost surclasată rapid de colecţionari pasionaţi. De exemplu, Theo Holstein, un colecţionar din California încearcă să convingă câţiva investitori să facă o ofertă de două milioane de euro pentru a plasa ghicitoarea într-o colecţie particulară, pentru a fi îngrijită mai bine. Specialiştii în domeniu se aşteaptă însă ca ofertele să ajungă şi la şapte milioane de euro. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite