Georgian se luptă de 8 ani pentru viaţă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Georgian Dinu e un băieţel de 8 anişori căruia echipa campaniei „Din inimă pentru copii“ îi poartă de grijă de un an şi jumătate. Copilul a venit pe lume prematur şi a fost diagnosticat la naştere cu atrezie de esofag.

Copilăria lui Georgian se împarte între joaca pe străzile uliţei din comuna Păuleşti (Prahova), acolo unde locuieşte, şi saloanele Spitalului „Marie Curie" din Bucureşti. La vârsta de 8 ani, Georgian arată ca un copil de 4 ani. Boala care îi macină trupul şi operaţiile la care a fost supus nu-l lasă să se dezvolte ca un copil de vârsta lui. În timp ce colegii săi de şcoală îşi petrec vacanţa de vară la munte sau la mare, Georgian stă în spital. Nu se mai sperie de mult de injecţii şi nici de „domnii în alb" care vin să-l vadă zilnic.

În vara anului 2010, el a fost operat pentru refluxul vezico-uretral la Spitalul „Marie Curie", de doctorul Sebastian Ionescu. Intervenţia a fost un succes, iar băiatul şi-a îndeplinit visul: acela de a merge la şcoală. Boala şi sărăcia nu l-au ţinut departe de carte şi Georgian a luat premiul II.

De şase săptămâni, Georgian şi Cristina Dinu, mama sa, sunt internaţi la spitalul în care micuţul a fost operat. Pe 8 iulie, băiatul a fost operat din nou pentru corectarea stenoziei de la esofag. Abia ieri, micuţul a primit acordul medicilor de a mânca un iaurt. „A fost hrănit numai cu ajutorul perfuziilor. A slăbit enorm, are acum 15 kg. Mi se rupe sufletul când îl aud cum îmi cere biscuiţi, lapte sau iaurt şi eu nu am bani să-i cumpăr", ne-a spus mama băieţelului.

Sărăcia în care se zbat mama şi fiul îngreunează şi mai mult povara bolii. Unicul venit al celor doi este de 580 de lei, iar drumurile din Prahova la Bucureşti, la spital, costă foarte mult, iar acum, Georgian are nevoie şi de regim alimentar. Dacă cineva vrea să îl ajute pe
Georgian, poate depune bani pe numele lui în contul Fundaţiei Adevărul, deschis la BCR sucursala Tunari: RO09RNCB 0286001133100003 - în lei. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite