Generaţia anilor ’60, nemulţumită de sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele din generaţia care promovau în anii ’60 „iubirea neîngrădită“- exponenţi ai subculturilor Hippie şi Flower Power, sunt cele mai nemulţumite de viaţa lor sexuală, scrie Associated Press, care citează un studiu american.

 Pe fondul instalării menopauzei, a performanţelor scăzute şi a neînţelegerilor dintre sexe, americanii de vârsta a doua sunt cei mai nefericiţi când vine vorba de satisfacerea nevoilor sexuale. Doar 7% din cei de 45-65 de ani spun despre ei că sunt extrem de satisfăcuţi de viaţa lor amoroasă şi aproape un sfert dintre ei afirmă că nu sunt mulţumiţi. Astfel, 24% din grupul de intervievaţi aflaţi la vârsta mijlocie au menţionat lipsa de satisfacţie, în timp ce doar 20% din cei de 30-44 de ani au răspuns astfel şi doar 17% din cei de peste 65 de ani au declarat că nu sunt mulţumiţi de sex.

Rezultatele cercetării scot la iveală o răsturnare de situaţie: cei nemulţumiţi sunt tocmai cei care s-au aflat în fruntea „revoluţiei sexuale", au crescut când controlul naşterilor şi avorturile intraseră în legalitate şi când sexul premarital câştiga mulţi susţinători.

Bărbaţii, mai puţin satisfăcuţi

Bărbaţii sunt cei mai nemulţumiţi: 28% din cei de 45-65 de ani declară că nu sunt satisfăcuţi de viaţa lor sexuală şi doi din cinci spun că viaţa lor amoroasă s-a înrăutăţit în ultimul deceniu. Specialiştii spun că explicaţia constă în renunţarea la experimente, mulţi dintre participanţii la studiu, trei din cinci femei şi jumătate dintre bărbaţi, spunând că ştiu tot ce trebuie să ştie despre sex. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite