„Găseşte-mă, dacă poţi”, cu GPS-ul din lenjerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua modă în materie de lenjerie din Brazilia, un corset sexy cu GPS încorporat, care le-ar permite bărbaţilor să-şi supravegheze partenerele, dă bătăi de cap feministelor. Lenjeria se

Noua modă în materie de lenjerie din Brazilia, un corset sexy cu GPS încorporat, care le-ar permite bărbaţilor să-şi supravegheze partenerele, dă bătăi de cap feministelor.

Lenjeria se numeşte „Găseşte-mă, dacă poţi”, iar preţul variază între 800 de dolari şi mai bine de 1.100 de dolari, în funcţie de tipul GPS-ului, potrivit designerului şi proprietarului mărcii de lenjerie, Lucia Iorio, citat de AFP. GPS-ul se află într-un buzunar al corsetului, care este în mare parte transparent. Feministele au catalogat invenţia drept o revenire la „vechiul model” de dependenţă al femeii, iar sociologul Ana Liési Thurler de la Universitatea din Brazilia consideră că „perpetuează vechile scheme ale relaţiilor dintre sexe”.

Creatoarea spune însă că produsul nu este destinat celor „macho” sau soţilor geloşi, pentru că cea care poartă lenjeria poate deconecta oricând GPS-ul. „Nu va fi găsită decât dacă vrea. Nu este o centură de castitate modernă”, a explicat Iorio.

Secretarul pentru drepturile omului din statul Rio de Janeiro, Benedita da Silva, a spus că este o glumă de prost-gust pentru că, din nou, corpul femeii este folosit ca obiect şi lasă să se înţeleagă că femeile sunt mereu disponibile. Lenjeria nu s-a vândut foarte bine până în prezent, însă designerul spune că există femei interesate de noul model şi ca mijloc de protecţie.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite