Fructele colorate, aliat împotriva cancerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pigmenţii naturali din fructele şi legumele viu colorate ar putea fi răspunsul pentru bolnavii de cancer, susţin cercetătorii americani. Ei au realizat un studiu care arată că pigmentul de

Pigmenţii naturali din fructele şi legumele viu colorate ar putea fi răspunsul pentru bolnavii de cancer, susţin cercetătorii americani. Ei au realizat un studiu care arată că pigmentul de antocianină, care este un compus natural, încetineşte dezvoltarea cancerului la colon şi, în unele cazuri, distruge complet tumorile.

Strugurii roşii, boabele de soc, varza roşie, ridichile sau coacăzele sunt câteva fructe şi legume bogate în antocianină, care ar putea constitui ingredientul-cheie în producerea unor tratamente eficace împotriva cancerului.

De asemenea, s-a contatat, în urma testelor de laborator, că porumbul roşu reuşeşte să distrugă până la 20% din celulele canceroase şi nu atacă celulele sănătoase, iar ridichile sunt capabile să încetinească dezvoltarea cancerului de colon cu 50 până la 80%.

Studii anterioare au scos la iveală faptul că murele pot încetini dezvoltarea cancerului de colon şi esofag, iar vişinele pot contribui la scăderea nivelului de colesterol din sânge, pot preveni diabetul şi combate insomnia şi artrita. Cercetătorii caută în prezent o metodă de a dezvolta mai mulţi compuşi din fructe şi legume pentru a mări efectele acestora. Se pare că puterea acestor antioxidanţi, uşor de absorbit prin ţesuturile stomacului, se măreşte dacă sunt combinaţi cu zahăr.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite