Fructele de avocado pot preveni cancerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceste fructe sunt bogate în antioxidanţi, printre care se numără vitaminele C şi E, acidul folic şi grăsimile nasaturate. O echipă de cercetători americani a descoperit că extractul

Aceste fructe sunt bogate în antioxidanţi, printre care se numără vitaminele C şi E, acidul folic şi grăsimile nasaturate.

O echipă de cercetători americani a descoperit că extractul de avocado poate ucide unele celule canceroase şi preveni dezvoltarea tumorilor în cazul unui cancer al gurii, informează dailymail.co.uk. Specialiştii cred că efectul benefic este dat de nivelul mare de fitochimicale, o serie de compuşi care reduc apariţia riscului de a dezvolta afecţiuni cronice, cum sunt bolile cardiovasculare, diabetul şi cancerul.

Aceste substanţe, cu calităţi protectoare, se găsesc mai ales în fructele şi legumele de culoare închisă. Cercetătorii cred că mai sunt necesare studii pentru a stabili rolul exact al fructelor de avocado şi al altor fructe şi legume în prevenirea cancerului. Cancerul gurii poate afecta buzele, limba, planşeul bucal şi peretele intern al gingiilor sub forma unui carcinom. Cancerul gurii este destul de frecvent, reprezentând 8% din numărul total de cazuri.

Cancerul bucal afectează mai ales bărbaţii şi apare în special după vârsta de 50 de ani. Factorii favorizanţi sunt tutunul, alcoolul, proasta igienă bucală şi aparatele dentare prost adaptate. (Mirela Dădăcuş)

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite