Frigul despică firul de păr

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schimbările de temperatură favorizează uscarea podoabei capilare Sănătatea părului nostru este influenţată în mod direct de variaţiile de temperatură şi de starea organismului.

Schimbările de temperatură favorizează uscarea podoabei capilare

Sănătatea părului nostru este influenţată în mod direct de variaţiile de temperatură şi de starea organismului. Printre primele semne care ne avertizează că avem o problemă de sănătate este aspectul părului. Soarele prea puternic, vântul sau umiditatea crescută acţionează şi ele asupra podoabei capilare, deteriorând-o.

Odată cu apropierea toamnei şi implicit a sezonului rece, părul devine uscat, fragil, cu vârfurile despicate, iar pielea capului se irită.

Aerul rece favorizează uscarea firului de păr. El devine astfel lipsit de apărare în faţa schimbărilor climatice. În această situaţie este nevoie de o hidratare suplimentară a părului prin folosirea sistematică a balsamului, în special dacă a fost supus vopsirii.

"După sezonul estival, părul este mult mai degradat, de aceea este necesară aplicarea săptămânală a unei măşti protectoare, pe lungimea firului de păr.

Cea mai uzuală este masca cu ulei de măsline şi de ricin. O cantitate moderată din aceste două ingrediente se încălzeşte până ajunge la temperatura corpului şi apoi se aplică pe păr cu două - trei ore înainte de spălarea acestuia.

Pentru o mai bună acţiune, în timpul de aşteptare se înfăşoară părul într-un prosop înmuiat în apă fierbinte", a explicat Maria Vişan, specialist cosmetician la un centru de înfrumuseţare din Capitală.Pentru protejarea scalpului, mai ales în timpul sezonului rece, când producerea de sebum este încetinită, părul căpătând astfel aspectul aspru şi uscat, se poate folosi cu succes uleiul de măsline pentru masarea pielii capului.

O tunsoare la şase săptămâni

În timpul perioadelor reci, pălăriile sau căciulile de lână sufocă părul şi îl fac să cadă. Deşi este bine să purtaţi o căciulă atunci când afară este rece, pentru a menţine la nivelul scalpului o temperatură constantă, nu staţi prea mult timp cu capul acoperit.

"Problema apare atunci când părul stă mai mult timp acoperit. Rădăcina acestuia nu se mai oxigenează, apare o îngrăşare a firului, acesta se electrizează şi, în final, cade mult mai uşor", a continuat cosmeticiana. Evitaţi pe cât posibil uscarea părului cu ajutorul aerului cald.

Dacă vă decideţi să folosiţi ustensile menite să facă bucle sau să îndrepte părul, este indicat să aplicaţi înainte produse pe bază de silicon, pentru o mai mare protecţie. Nu folosiţi gel de păr sau fixativ. Tundeţi-vă la fiecare şase săptămâni, deoarece cu cât este mai lung părul, cu atât va fi mai greu de protejat împotriva schimbărilor de temperatură.

Dietă bogată în vitamine, fier şi proteine

Pe lângă aceste sfaturi, părul nu se poate menţine sănătos dacă organismul nostru nu este într-o stare perfectă de sănătate, iar acest lucru se obţine printr-un stil de viaţă echilibrat. Un păr lucios este efectul consumării unor alimente sănătoase. Apa oferă supleţe, strălucire şi fineţe părului, de aceea trebuie să încercaţi să consumaţi cât mai mult din acest lichid.

Proteinele conţinute de alimente întăresc firul de păr şi previn despicarea acestuia. Vitamina A păstrează scalpul sănătos, în timp ce vitaminele B şi C ajută părul să crească mai repede. Exerciţiile fizice ajută sângele să irige mai bine scalpul, astfel încât părul să crească mai repede. Fierul obţinut în urma consumului de carne roşie şi legume verzi conduce oxigenul către foliculul firului de păr.

Măşti exotice pentru păr

Ulei de măsline. Puteţi folosi ca mască de păr un ulei de măsline mai puţin concentrat. După ce este aplicat, se lasă între 20 şi 60 de minute, după care se spală părul cu şampon.

Ulei de cocos. Se foloseşte ca masca pe bază de ulei de măsline. Mai este utilizată pentru hidratarea buzelor sau a altor zone uscate ale corpului.

Ulei de măsline şi ou. Se amestecă două ouă cu patru linguri de ulei de măsline şi se aplică amestecul pe toată suprafaţa firului. Se lasă să acţioneze timp de 10 minute, după care se clăteşte bine.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite