Fotografii de fantome, invitaţi să expună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele pasionate de paranormal care susţin că au reuşit să surprindă fantome pe film foto au acum ocazia să-şi expună pozele. Organizatorii Festivalului de ştiinţă de la Edinburgh se aşteaptă ca sute de persoane să trimită fotografii cu presupuse fantome, relevă “The Daily Telegraph”.

Profesorul de psihologie Richard Wiseman, care conduce acest experiment, a afirmat că fenomenul este extrem de interesant. “Cam o dată pe lună primesc o serie de poze în care sunt surprinse presupuse fantome”, a afirmat acesta. Totuşi, este greu de spus dacă într-adevăr este vorba despre spirite.

“De cele mai multe ori, vezi ceva care seamănă cu un chip în penumbră. Dar poate fi doar o iluzie optică. Creierul uman este setat să vadă feţe, de pildă în nori. Asta pentru că feţele sunt cele mai importante pentru noi”, a explicat Wiseman.

Profesorul de psihologie s-a declarat însă destul de sceptic în ceea ce priveşte surprinderea fantomelor pe film. De obicei, există o explicaţie raţională, numai că nu întotdeauna aceasta este la îndemână. Un sondaj arată că 10% din persoanele chestionate susţin că au avut experienţe paranormale.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite