Formula unui zâmbet perfect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un celebru dentist londonez, specializat în implanturi şi cosmetică dentară, Tariq Idris, a determinat matematic zâmbetul perfect cu ajutorul seriei numerice Fibonacci, scrie agenţia Mediafax.

Seria Fibonacci a fost creată în 1202 de matematicianul italian Leonardo Fibonacci, reprezentând o secvenţă de numere în care fiecare număr se obţine din suma precedentelor două din şir. Formula a jucat un rol cheie şi în romanul „Codul lui Da Vinci", de Dan Brown.

Doctorul Tariq Idris poate obţine un zâmbet perfect fără a folosi injecţii sau perforarea dinţilor, ci doar seria numerică, alături de nanotehnologie, lasere şi
software. „Analizam fotografii ale unor clienţi care zâmbeau şi comparam proporţiile dinţilor, gingiilor şi liniei zâmbetului. Mi-am dat seama că prin folosirea seriei Fibonacci puteam găsi un model de perfecţiune", a spus Idris.

El a identificat acele părţi din zâmbet care nu corespundeau „divinei proporţii", pentru a-şi da seama cum să dea o altă formă dinţilor şi gingiilor. Pentru a-şi perfecţiona tehnica, doctorul a trebuit să apeleze la cele mai noi tehnologii. El a descoperit un nou sistem de îmbinare şi un chit al cărui aspect nu se deosebeşte de cel al unui dinte.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite