TEST Formula matematică a siluetei perfecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cercetătorii britanici au descifrat secretul trupului în formă de clepsidră
Cercetătorii britanici au descifrat secretul trupului în formă de clepsidră

Cercetătorii britanici au descifrat secretul trupului în formă de clepsidră, afişat de actriţe ca Helen Mirren şi Kate Winslett.Experţii au constatat că perfecţiunea siluetei este dată de formele curbe şi de simetria corpului şi au găsit o formulă matematică pentru a o calcula.

Dimensiunea bustului, raportul înălţime-coapse şi raportul şold-talie sunt date importante pentru determinarea formulei siluetei perfecte.

Acestea sunt rezultatele unei cercetări recente prezentate de cotidianul britanic „The Telegraph". Studiul dezvăluie şi că linia arcuită a corpului, precum şi simetria proporţiilor sunt la fel de importante în determinarea formulei siluetei perfecte.

Sutienul perfect

Cupa E reprezintă dimensiunea optimă a bustului, mai spun cercetătorii. Totodată, raportul ideal între înălţime şi coapse este calculat prin împărţirea circumferinţei coapsei la înălţimea totală. Pentru o siluetă ideală, proporţia este 0,3, potrivit experţilor.

În plus, raportul şold-talie poate fi obţinut prin împărţirea circumferinţei taliei la cea a şoldurilor. Rezultatul optim este 0,7. Între 1şi 5 puncte sunt acordate pentru „linia corpului" şi „simetria siluetei", pe baza estimărilor vizuale. Cercetătorii susţin că un scor total mai mare înseamnă o formă a corpului cât mai apropiată de ideal, reprezentat de clepsidră.

Clepsidra arată perfecţiunea

„Linia curbă a trupului uman a ajuns să reprezinte cel mai important indicator de sănătate şi fertilitate, evidenţiind partenera cea mai potrivită pentru reproducere. Acesta este unul dintre motivele pentru care bărbaţii sunt atraşi de femei", explică doctorul David Holmes, de la Universitatea din Manchester.

Specialistul susţine că această curbă perfectă are impact şi asupra altor femei, generând reacţii mixte atât de respect, cât şi de gelozie.

În urma unui sondaj realizat în cadrul cercetării, s-a descoperit că 72% din bărbaţi sunt atraşi de femeile cu forme, cele care au un bust generos, talie îngustă şi posterior rotund, considerând că acestea sunt cele mai atractive atribute fizice.

Cum îţi calculezi curbele

Raportul şold-talie  Împarte circumferinţa taliei la cea a şoldurilor. Vezi aici valoarea cea mai apropiată de a ta şi foloseşte rezultatul în formula finală. Practic, la un scor de 0,7, ai 5; la 0,65 sau 0,75, ai 4; la 0,8 sau 0,8, ai 3; la 0,55 sau 0,95, ai 2, iar la mai puţin de 0,5 sau 1, ai punctajul 1.

Raportul înălţime-coapsă   Măsoară coapsa în zona cea mai lată şi împarte dimensiunea la înălţimea ta. Coapsa perfectă trebuie să aibă o treime din înălţimea ta. La un scor de 0,28 - 0,3, ai 5; la 0,27-0,31, ai 4; la 0,32-0,35, ai 3; la 0,36 - 0,38, ai 2, iar la peste 0,38 sau mai puţin de 0,27, ai punctajul 1.

Dimensiunea bustului  E - 5; D - 4; C- 3; B - 2; Altele - 1.

Simetria prototip
Fără asimetrii ale feţei sau ale corpului - 5; Minore semne distinctive ale feţei - 4; Minore semne distinctive ale corpului şi ale feţei - 3; Semne distinctive notabile pe faţă şi corp - 2; Înfăţişare cu trăsături aparte - 1.

Curba individuală
Ai curbe fine, rotunjite pe tot corpul - 5; Bustul şi coapsele se curbează uşor - 4; Talia/şoldurile sau bustul/şoldurile nu au curburi concave - 3; Talia/şoldurile sau bustul/şoldurile nu au nici o curbură concavă - 2; Linia corpului este dreaptă, fără nimic curbat- 1.

Calculează scorul perfect
Adună scorul de la dimensiunea bustului şi cel dat de raportul coapsă-înălţime la raportul şold-înălţime, apoi înmulţeşte la sumă scorul liniei curbate şi la final adaugă scorul simetriei corpului.

Interpretarea rezultatelor    Eşti perfect curbată: 70-80; Ai acelaşi rezultat ca multe celebrităţi atractive: 50-69; Prezenţa ta va fi remarcată la evenimente: 40-49; Ai un echilibru între formă şi personalitate: 30-39; Îţi poţi îmbunătăţi înfăţişarea cu haine moderne: 20-29; Încearcă să asortezi haine care să se reflecte în stilul tău de viaţă: 10-19; Eşti cu adevărat altfel: 4-9.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite