Floarea cu genom uriaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Floarea Paris Japonica are o moştenire genetică mai mare decât cea a omului
Floarea Paris Japonica are o moştenire genetică mai mare decât cea a omului

O plantă are lanţul ADN de 50 de ori mai lung decât al omului. Micuţa floare japoneză de munte, numită Paris Japonica, are cel mai mare genom identificat până acum.

Descoperirea biologilor de la Grădina Botanică din Kew, Marea Britanie, a uluit lumea ştiinţifică. Nimeni nu se aştepta ca fragila floare de munte, care creşte foarte încet, să aibă un un genom de 50 de ori mai mare decât cel al speciei umane, considerată drept una dintre cele mai evoluate de pe Planetă, relevă „The Daily Telegraph".

Oamenii de ştiinţă au explicat că genomul - codul biologic care coordonează modul în care fiecare organism se dezvoltă - este format din ADN. Iar ADN-ul pe care îl conţine Paris Japonica surclasează orice alt genom (totalitatea particularităţilor ereditare prezente în nucleul celular) al speciilor analizate până acum.

Dacă ar fi transpuse pe hârtie, informaţiile conţinute de o celulă a plantei s-ar întinde pe o lungime de 99,97 metri. Pentru transcrierea genomului uman ar fi nevoie de numai 1,98 metri. 

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite