Fii frumoasă fără ajutorul chirurgiei estetice!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După modul de folosire, produsele cosmetice pot întârzia sau grăbi vizita la medicul specialist Cu toţii vrem să arătăm bine, dar nu oricine este pregătit să se supună chirurgiei

După modul de folosire, produsele cosmetice pot întârzia sau grăbi vizita la medicul specialist

Cu toţii vrem să arătăm bine, dar nu oricine este pregătit să se supună chirurgiei estetice sau injecţiilor cu botox. Pentru aceştia, există o serie de trucuri care îi pot scăpa de vizita la medic.

Cosmeticele oferă alternativa operaţiilor estetice, dar ele nu trebuie folosite în exces. Trebuie să ştim când şi cum să le aplicăm, în aşa fel încât ele să ne ajute să avem un aspect cât mai plăcut şi natural. Folosite necorespunzător, ele pot înrăutăţi situaţia, caz în care nu mai avem alternative.

Hidratarea tenului este una dintre cele mai rapide şi mai la îndemână modalităţi de menţinere a unui ten tânăr. Pentru a obţine rezultate optime, este necesar să renunţăm la vicii, cum ar fi consumul de cafea şi alcool sau fumatul, pentru că toate acestea contribuie la deshidratarea pielii.

Mai puţin machiaj, mai multă frumuseţe

Folosite în exces, produsele cosmetice dăunează sănătăţii tenului. În loc să aplicăm un strat gros de fond de ten pentru a acoperi eventualele imperfecţiuni, ar trebui să optăm pentru o bază de machiaj sub forma unei creme care se adaptează tipului de ten. De evitat sunt şi straturile groase de pudră, care dau pielii un aspect uscat şi accentuează ridurile. Pentru a evita aspectul de ten obosit, sunt de preferat pudrele translucide. Tuşul de ochi nu ar trebui să facă parte din machiajul de zi cu zi. El poate accentua lipsa fermităţii pielii, caz în care ar trebui înlocuit cu un creion dermatograf moale.

Evitaţi culorile reci sau pe cele foarte sidefate, pentru că acestea accentuează orice rid sau imperfecţiune.

Odată cu trecerea timpului, apar inevitabilele riduri din jurul buzelor, printre care rujul se poate infiltra. Rujurile lichide amplifică acest efect, de aceea este indicată aplicarea unui contur cu creionul, urmată de folosirea unui ruj solid. Culorile neutre sunt cele mai adecvate. Pentru ca rujul să reziste cât mai mult timp, aplicaţi înainte un strat de pudră. Cea mai rapidă cale de a-ţi face un lifting facial, fără ajutorul medicului, este conturarea sprâncenelor, care trebuie să aibă o formă arcuită. Un truc pentru evidenţierea acestora este aplicarea fondului de ten pe partea superioară a pleoapei. Dacă îmbătrânirea sprâncenelor vă dă bătăi de cap, există un gel special care ascunde firele albe.

Un ten sănătos este unul hidratat

Femeile scandinave deţin secretul unui ten tânăr. Ele aplică un tratament special la începutul şi la sfârşitul zilei, prin stropirea feţei cu apă rece de 15-20 de ori. Hidratarea continuă prin consumarea zilnică a peste un litru de apă minerală. Acest tratament ajută la hidratarea şi la reglarea funcţiilor pielii. Folosirea unei măşti hidratante este şi ea recomandată, cel puţin o dată pe săptămână. Masca are rolul de a da fineţe pielii şi de a preveni ridurile. Pentru eliminarea ridurilor din jurul ochilor, trebuie folosită, nu numai seara, o cremă de ochi.

Specialiştii recomandă, pentru un efect mai bun, amestecul acestei creme cu cea antirid.

Cea mai rapidă cale de a-ţi face un lifting facial, fără ajutorul medicului, este conturarea sprâncenelor, care trebuie să aibă o formă arcuită. Un truc pentru evidenţierea acestora este aplicarea fondului de ten pe partea superioară a pleoapei.

Alte trucuri de stopare a efectelor îmbătrânirii tenului:

- Pentru ca faţa să pară sănătoasă, şi părul trebuie să fie îngrijit corespunzător, cu ajutorul tratamentelor speciale

- Ochii dezvăluie cel mai bine oboseala acumulată de-a lungul zilei; pentru a nu avea ochii roşii, putem folosi picături; de asemenea, este recomandată înlocuirea dermatografului de culoare neagră sau maro cu cel albastru

- Dinţii îngălbeniţi ne fac să părem mai bătrâni, de aceea unul din trucuri este albirea dinţilor

- Hainele albe ne fac să arătăm mai tineri

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite