Fericirea unui copil costă 2.500 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Anton are nevoie de o proteză la mână dreaptă. Copilul s-a născut fără patru degete. Sunt oameni pentru care 2.500 de euro înseamnă preţul unei genţi sau al unui ceas. Pentru un băiat de 11 ani din Feteşti înseamnă o mânuţă şi ştergerea unei dureri mari din suflet.

Reportaj: Viaţa trăită într-o beznă totală/ Vezi aici povestea unui tânăr nevăzător din Focşani

Bogdan Anton este un copil extrem de sensibil. De câteva luni încercăm să-i arătăm că lumea e frumoasă şi că, în curând, nu va mai fi nevoit să-şi ascundă mâna dreaptă sub mâneca hainei sau să privească în pământ atunci când alţi copii o zăresc şi, fie îl abandonează şi nu se mai joacă împreună cu el, fie îi aruncă vorbe răutăcioase. Handicapul l-a făcut să se izoleze şi trăieşte trist, într-o lume a lui, în care doar mama îi e singurul prieten adevărat.
Bogdan s-a născut fără patru degete la mânuţa dreaptă. Mama lui a mers pe la mulţi doctori, crezând că va exista o posibilitate de dezvoltare a bonturilor.

Copilul a fost supus la tot felul de proceduri, însă abia în urmă cu un an, după ce Bogdan a crescut suficient, medicii au dat verdictul definitiv: nu există altă soluţie decât proteza. La început una estetică, apoi una bionică, extrem de funcţională. Costurile însă au ameţit-o pe mamă. A fost momentul în care a cerut ajutorul campaniei „Din inimă pentru copii". Am mers cu Bogdan la singura firmă specializată din Bucureşti, care aduce proteze speciale din Scoţia. După evaluare, ni s-a spus şi preţul unei mânuţe dintr-un cauciuc special, foarte asemănătoare pielii umane: 7.500 de euro. Am început să adunăm bănuţii pentru visul lui Bogdan.

Donaţii de la cititori şi organizaţii

Fundaţia Adevărul a donat 1.500 de euro, alţi 1.000 de euro s-au strâns din donaţiile cititorilor, iar partenerii noştri de la Organizaţia „O speranţă" au vândut cărţi poştale prin mallurile din Bucureşti, Cluj şi Timişoara şi i-au donat băiatului circa 2.200 de euro. Impresionaţi de caz, reprezentanţii mallului Băneasa Shopping City au donat 1.000 de lei. Mămica lui Bogdan a economisit cu greu 1.000 de euro, iar în acest moment ne mai lipsesc doar cei 2.500 de euro. 

Dacă cineva e dispus să ajute, o poate face donând în contul Fundaţiei Adevărul - RO09RNCB028600113310 0003, deschis la BCR - sucursala Tunari, precizând când se face depunerea „donaţie pentru Bogdan Anton". Sau poate apela numerele de telefon (numai în reţeaua Romtelecom!) 0900.900.942 - pentru 2 eurosau 0900.900.940 - pentru 5 euro.Până în toamnă, când va începe şcoala, Bogdan trebuie să aibă degeţele la mâna dreapta! I-am promis şi aşa va fi! 

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite