Femeile vor dragoste, iar bărbaţii, sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile acceptă să coabiteze cu partenerii deoarece privesc acest lucru ca pe un pas spre căsătorie. Bărbaţii o fac pentru că vor sex periodic. Rezultatele unui studiu american ridică semne de întrebare privind coabitarea. Presupune locuitul împreună aceeaşi implicare din partea ambilor parteneri precum căsătoria?

Citiţi şi: Ghidul relaţiilor interrasiale

Aproximativ patru milioane de britanici trăiesc împreună, fără să fie căsătoriţi. Potrivit cotidianului „The Daily Mail", aceştia reprezintă 14% din cupluri, faţă de 9% cu un deceniu în urmă, în timp ce rata căsătoriilor a scăzut cu o treime în 30 de ani.

Un studiu publicat în „Journal of Family Issues" („Jurnalul problemelor familiale" - în trad.) arată că bărbaţii şi femeile sunt de acord în ceea ce priveşte multe dintre beneficiile mutatului în aceeaşi casă, precum petrecerea unei perioade mai mari de timp împreună şi împărţirea costurilor. „Ideea că locuitul împreună le oferă mai multe oportunităţi pentru a face sex, în comparaţie cu situaţia în care cei doi stau separat, a fost subliniată în studiul nostru mai mult de bărbaţi, decât de femei. Bărbaţii au legat mult mai puţin căsătoria de locuitul împreună decât femeile.

Ei văd mutatul în aceeaşi casă ca pe un «test», fără conexiuni specifice cu mariajul, faţă de doamne, care tind să discute despre locuitul împreună ca despre o perioadă scurtă premergătoare căsătoriei", spune profesoara Penelope Huang, coordonatoarea studiului. Ea şi colegii ei, cercetători la Universitatea California Hastings din San Francisco, SUA, au intervievat aproximativ 200 de persoane, bărbaţi şi femei în jurul vârstei de 20 de ani, despre motivele pro şi contra mutatului împreună. Femeile au menţionat dragostea drept cel mai puternic motiv pentru a locui cu partenerul de trei ori mai des decât bărbaţii. Ei, în schimb, au menţionat sexul de patru ori mai mult decât femeile.

Căsătorie de „închiriat"

Întrebaţi care este cel mai mare dezavantaj al locuitului împreună, femeile au spus că acest lucru are mai puţină legitimitate decât căsătoria. Bărbaţii s-au arătat îngrijoraţi de faptul că nu se vor mai bucura de stilul de viaţă specific burlacilor.

„Pentru femei şi bărbaţi, gradul de angajament atunci când stau împreună pare a fi diferit. Ele şi-ar dori o căsătorie, ei, doar s-o «închirieze»." Pauline Rennie-Peyton, psiholog specializat în relaţii, spune: „A locui cu cineva nu este neapărat un angajament pe termen lung. Femeile care cred că este o piatră de temelie pentru căsătorie, ar trebui să se asigure de la început de acest lucru."

"Ei văd mutatul împreună ca pe un «test», fără conexiuni cu mariajul, faţă de doamne, care tind să îl vadă ca o perioadă scurtă, premergătoare căsătoriei."
Penelope Huang
cercetătoare

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite