Femeile vor bărbaţi angajaţi, masculii, partenere tandre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbaţii şi femeile au aşteptări diferite de la partener. Ele pun preţ pe situaţia materială, ei vor o parteneră tandră şi înţelegătoare. În privinţa locului sexului slab în societate, părerile sunt împărţite. Mulţi europeni nu cred încă în modelul „şi mamă şi femeie de carieră“. 

Femeile îşi doresc bărbaţi adevăraţi, ei vor partenere blânde, dar atractive, şi ambele sexe aşteaptă mult sprijin emoţional, arată un studiu realizat de GfK Austria.

Pentru bărbaţi, femeia perfectă trebuie să fie înţelegătoare, tandră, loială şi inteligentă. 98% din masculi au selectat aceste calităţi dintr-o listă dată de realizatorii studiului. Aproape la fel de mulţi bărbaţi îşi doresc ca femeile lor să fie atractive (95%) şi să ştie să gătească bine (93%).

Dacă pentru femei principalele calităţi pe care vor să le vadă la un bărbat sunt legate de cât de succes e sau cât de bine e văzut profesional, pentru ei nu contează la fel de mult acest lucru. Doar 84% din bărbaţi vor ca partenerele lor să fie de succes, iar 72% îşi doresc să fie înstărite.

Clasicul bărbătesc

Pe de altă parte, femeile se aşteaptă ca bărbatul să fie angajat (97%), de succes (96%), inteligent (93%), loial (92%) şi independent (89%). Când vine vorba de situaţia financiară, 81% spun că ar vrea un partener înstărit. Calităţile legate de sensibilitatea bărbatului au fost alese de acelaşi număr de femei.

În comparaţie, este mai puţin important pentru femei ca bărbaţii să arate bine (79%) sau să fie capabili să gătească bine (69%). „Se pare că bărbaţii şi-ar dori o zeiţă casnică, dulce şi drăguţă, care este, în acelaşi timp, femeia independentă şi capabilă a secolului XXI. Bărbaţii trebuie şi ei să îndeplinească exigenţele femeii de azi. Ei ar trebui să fie bărbaţi «adevăraţi», nu blegi şi nici infirmi emoţional", rezumă Angelika Kofler, psiholog social.

Tinerii, mai reticenţi

În privinţa rolului femeii în societate, grupul de vârstă de 30-49 ani este cel care crede că aceasta ar trebui să aibă serviciu. Acelaşi grup de vârstă consideră că o femeie ar trebui să fie independentă. Surprinzător, cei sub 30 de ani şi-au exprimat aceste păreri în proporţii mai mici.

Ideea că femeile ar trebui să aibă loc în bucătărie, dar şi în funcţiile de conducere ar putea obţine sprijinul majorităţii în zilele noastre, dar subiectul reconcilierii cu rolul de mamă continuă să dea naştere unor controverse. Potrivit cercetării, 32% din femei şi 40% din bărbaţi cred că este mai bine ca doamna să stea acasă. Studiul a fost realizat pe un eşantion de 500 de bărbaţi şi femei.

"Bărbaţii şi-ar dori o zeiţă casnică, drăguţă, care este şi independentă. Masculii ar trebui să fie bărbaţi «adevăraţi», nu blegi."
Angelika Kofler
psiholog social

Ele câştigă mai puţin

Femeile din Uniunea Europeană câştigă, în medie, cu 18% mai puţin decât bărbaţii, dar diferenţele salariale ajung până la 30% în unele state, potrivit unui raport al Parlamentului European. Doar 3% din marile companii din Europa sunt conduse în prezent de femei.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite