Femeile sunt mai viclene ca bărbaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihologii de la Universitatea Harvard, SUA, demontează concluziile unor studii precedente potrivit cărora, în faţa unor ameninţări de natură socială, bărbaţii sunt mai agresivi, şi fizic, şi verbal, în comparaţie cu femeile.

Cercetătorii susţin că doamnele folosesc strategii diferite faţă de domni pentru a se descurca în asemenea situaţii, notează „The Daily Mail". Mai precis, afirmă experţii, femeile se bazează pe forme mai subtile de „agresiune". De pildă, nu ezită să excludă din grup o persoană pe care o consideră ca fiind o ameninţare.

Universul social diferă

Pentru a investiga modul în care bărbaţii şi femeile răspund în faţa unei ameninţări de natură socială, voluntarii au fost rugaţi să joace, pentru bani, un joc împotriva a două persoane. Aceştia puteau opta însă şi pentru a juca singuri, şi pentru a-şi uni forţele cu unul dintre adversari. Au avut până şi varianta formării unei echipe de trei, dar, în acest ultim caz, banii ar fi urmat să fie împărţiţi. De asemenea, voluntarilor li s-a spus că s-ar putea confrunta cu posibilitatea de a fi excluşi de ceilalţi.

Femeile care au luat parte la studiu au ales să lucreze cu un adversar pentru a-l exclude pe cel de-al treilea mai des decât bărbaţii care au acceptat să se ofere voluntari în vederea acestei cercetări.

„Universul social diferă în cazul celor două sexe: femeile se gândesc cum să-i îndepărteze pe ceilalţi, iar bărbaţii se tem doar să nu fie înfrânţi", a explicat psihologul Joyce Benenson de la Universitatea Harvard. „Reprezentantele sexului feminin sunt mai sensibile la excluderea socială în comparaţie cu bărbaţii, şi când se simt ameninţate, contraatacă", au afirmat autorii studiului.  

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite